Gyártók Az Audi megnyitotta első gyorstöltőhelyét Európán kívül

Az Audi megnyitotta első gyorstöltőhelyét Európán kívül

autopro.hu/R.K.E. | 2024.05.02 06:22

Az Audi megnyitotta első gyorstöltőhelyét Európán kívül

Fotó: Audi

A Japán fővárosában, Tokióban immár négy, egyenként akár 150 kilowattos gyorstöltő ponton tölthetők az összes márka elektromos autója.

Hirdetés

A puffertároló rendszernek köszönhetően a helyszín csak kis mértékben terheli a helyi elektromos hálózatot – az Audi már most is a fejlesztőjárművekből származó használt akkumulátorokat használja helyhez kötött tárolóként a már meglévő európai töltőközpontokban. Japánban az Audi kis töltőparkja – csakúgy, mint az ott értékesített járművek – a CHAdeMO töltési szabványt használja, nem pedig az Európában elterjedt kombinált töltési rendszert.

Japánban a puffertároló nemcsak kellemes könnyebbséget jelent az elektromos hálózat számára, hanem eleve lehetővé teszi a 4×150 kilowattos töltést is. Az európai töltési kapacitásokhoz képest a 150 kilowatt nem hangzik soknak, Japánban azonban ez egy „csúcsérték". Ahogy Európában, az Audi Charging Hubok minden márka elektromos autója számára nyitva állnak – ezzel a koncepcióval az Audi azt a célcsoportot kívánja kiszolgálni, amelynek nincs lehetősége arra, hogy otthon, városi környezetben saját töltőállomáson töltse autóját – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink