Gyártók Felszólítást küldött a Huaweinek a Nio

Felszólítást küldött a Huaweinek a Nio

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.17 10:20

Felszólítást küldött a Huaweinek a Nio

Fotó: Nio / Facebook

A Nio elnöke több szereplőt, köztük a Dongfenget, a BAIC-ot és a Huaweit is felszólítja, hogy csatlakozzanak az akkumulátorcsere-szövetséghez, hogy jobban kezeljék az akkumulátor élettartamával kapcsolatos problémákat.

Hirdetés

A Nio társalapítója és elnöke, Qin Lihong felszólított több vállalatot, köztük a Huaweit, hogy csatlakozzanak az általa vezetett akkumulátorcsere-szövetséghez, hogy jobban kezeljék az elektromos járművek akkumulátorainak élettartamával kapcsolatos problémákat. Ezen problémák megoldása sürgős, ahogyan a társadalomnak is szembe kell néznie az elöregedő népesség problémájával, amelyre jó előre fel kell készülni.

A probléma megoldása azonban nem olyasmi, amit a Nio vagy bármely más vállalat egyedül képes megoldani, ehhez az egész iparág együttműködésére van szükség a Nio elnöke szerint. Qin felszólította a további partnereket, hogy csatlakozzanak a Nio által vezetett akkumulátorcsere-szövetséghez, hogy jobb megoldásokat kínáljanak a társadalom egésze és az egyéni felhasználók számára. Qin szerint 2023 novembere óta már több vállalat is csatlakozott a táborhoz.

Bár a Huawei nem autógyártó vállalat, de HIMA üzletága egyre nagyobb befolyással bír a kínai autóiparban. A HIMA egyike a Huawei számos autógyártó cégekkel való együttműködésének. A HIMA égisze alá tartozó márkák közé tartozik a Huawei és a Seres által épített Aito, a Huawei és a Chery által épített Luxeed, valamint a Huawei és a BAIC által épített Stelato – írja cnevpost.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink