Gyártók Hatalmas összegből elektrifikálja gyárát az Audi

Hatalmas összegből elektrifikálja gyárát az Audi

autopro.hu/P.B. | 2024.06.17 09:22

Hatalmas összegből elektrifikálja gyárát az Audi

Fotó: Audi MediaCenter

Az Audi egymilliárd eurónak megfeleltethető összeget fektet be a mexikói üzemének elektrifikálásába, hogy ott a jövőben elektromos autókat építhessen. A beruházást Puebla állam kormánya jelentette be.

Hirdetés

Az Audi elektrifikációs mexikói beruházása révén 500 új munkahely jön létre a telephelyen. Az Audi már megkezdte a szükséges rendszerek telepítését az elektromos autók gyártásához. Pueblában a Q8 e-tron utódja a tervek szerint 2027-től gördül majd le a gyártósorról - legalábbis Gerd Walker gyártási igazgató egy februári konferencián erről beszélt, ám a végső döntést a VW Csoport hozza meg ősszel. Ezzel egy időben a gyár a jelenlegi Q5 utódjának gyártására is készül, amit azonban továbbra is belső égésű motorral szerelnek.

Az Audi mexikói üzeme most több mint 5000 embert foglalkoztat, valamint több mint 20 ezer embernek ad közvetetten munkát. A vállalat mexikói gyárával hasznot húz az amerikai szabadkereskedelmi megállapodásból, amely lehetővé teszi a Mexikóban gyártott autók vámmentes behozatalát az Egyesült Államokba.

Az elektromos autók azonban általánosságban nem olyan népszerűek az Egyesült Államokban, mint Európában. Elméletileg a Mexikóban vásárolt autók más országokba is exportálhatók, ugyanakkor a világ második legnagyobb autópiacaként az USA a nyilvánvaló célpont – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink