Gyártók Visszatért a csúcsra a Volkswagen Golf

Visszatért a csúcsra a Volkswagen Golf

autopro.hu/P.B. | 2024.06.17 13:18

Visszatért a csúcsra a Volkswagen Golf

Fotó: Volkswagen Newsroom

A VW Golf az elmúlt hónapokban és ismét a legnépszerűbb autóvá vált Németországban. A modell történelmi távlatokban messze a legnépszerűbb német autó, de 2023 májusában a harmadik helyre csúszott vissza, valamint Európában is akadt pár kihívója.

Hirdetés

A Szövetségi Közlekedési Hatóság (KBA) több mint 70 százalékos növekedést regisztrált a Volkswagen Golfok új regisztrációiban az elmúlt öt hónapban az előző év azonos időszakához képest, miközben a teljes piac csak öt százalékkal nőtt a januártól májusig. A legnépszerűbb német autók listáján a Volkswagen Csoport autói dominálnak.

Májusban hét modell került be a VW konszer részéről a németországi top 10-be: a Golf az első, mögötte az egy évvel ezelőtti listavezető T-Roc, majd a Tiguan következik, de ott a listán a Passat is, a Škoda részéről az Octavia, az Auditól A4, valamint a Seattól a Leon. A top tízben ott van a negyedik helyen az Opel Astra, ami még a Golfnál is nagyobbat nőtt: az új regisztrációinak száma 195 százalékkal nőtt az elmúlt öt hónapban, ezzel a legnépszerűbb modellek listáján az 59. helyről a 4. helyre ugrott.

Visszaesés az elektromos autóknál

A vásárlók még mindig visszafogják magukat, ha elektromos autókról van szó. Április óta a tisztán elektromos autók aránya az új regisztrációkban stabilan 12 százalék körül mozog. A legnépszerűbb elektromos autó májusban az ID.3 volt, ami az összesített listán a 23. helyre került az új regisztrációk között, így az egyetlen elektromos modell a legjobb 25 között. A Tesla Model Y, amely 2023 májusában még a 8. helyen állt, csak a 71. helyen áll 1169 eladott autóval és hatalmas, 72 százalékos visszaeséssel.

Az egész idei évet nézve még mindig a Tesla Model Y vezet az elektromos szegmensben Németországban, és továbbra is a 15. helyen áll, de az elektromos autók úttörője jelentős értékesítési problémákkal küzd Németországban – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink