vasút

Biztos helye van a hidrogénnek a mobilitásban

Interjú Mayer Zoltánnal, a Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület titkárával a hidrogén üzemanyagcellás hajtás szerepéről, a technológiában érdekelt hazai vállalatokról, illetve a szervezet szerepvállalásáról.

Végh Martin | 2022.02.21 16:18

Automata tesztberendezés és egyedi megoldások a vasúti kormányszelepgyártásban

Idén márciusban mutatta be Ipar 4.0 projektjének legújabb eredményét, az IoT (Internet of Things) alapokon működő adatvezérelt rendszerét a Knorr-Bremse Budapest. A megvalósult fejlesztés a nagy precizitást igénylő, manuális gyártási folyamatok hatékonyságának növeléséhez járul hozzá.

autopro.hu | 2021.07.06 07:21

Egyre javul a Magyarország és Németország közötti intermodális forgalom

Az osztrák ÖBB Rail Cargo Group (RCG) és a német Kombiverkehr Deutsche Gesellschaft für kombinierten Güterverkehr mbH & Co. KG (Kombiverkehr) logisztikai vállalat optimalizálta a vasúti árufuvarozási összeköttetésüket Budapest és a németországi Neuss között - közölte a két társaság.

MTI | 2021.06.28 17:23

Megnyitották Tibet első nagysebességű vasútvonalát

Megnyitották Tibet első villamosított vasútvonalát, amely a délnyugat-kínai autonóm régió székhelyét, Lhaszát köti össze Nyingcsi városával, lehetővé téve a nagysebességű vonatok közlekedését - adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

MTI | 2021.06.25 17:20

1 2 3 4 5 6

Kiemelt Partnereink