Gyártók Már a kínai kiszállításokat is érinti a háború

Már a kínai kiszállításokat is érinti a háború

autopro.hu/P.B. | 2022.04.27 12:20

Már a kínai kiszállításokat is érinti a háború

Fotó: Audi MediaCenter

Bár az Audi és a BMW is jelentős mennyiségű járművet gyárt Kínában, a világ legnagyobb autópiacán értékesített példányok egy részét vonattal vagy hajóval szállítják az országba. A vonatos szállítást az orosz-ukrán háború miatt most felfüggesztette a két német OEM.

Hirdetés

A BMW és az Audi is felfüggesztette az autók vasúti szállítását Németországból Kínába az ukrajnai háború miatt. Tavaly a BMW 846.237 járművet adott át kínai vásárlóknak, míg az Audi 701.289 darab autót értékesített a piacon. Ezek zömét mindkét német OEM Kínában gyártotta, ám az autók egy részét vasúton és hajón viszik az országba.

„A BMW a háború kezdete után azonnal leállított minden Oroszországon keresztüli vonatszállítást. A Kínába irányuló exportot hajókkal bonyolítjuk le” – mondta a BMW szóvivője. Hasonlóan nyilatkozott az Audi is.

Kikerülnék Oroszországot

„Jelenleg azt vizsgáljuk, hogy a közeljövőben lesz-e lehetőség a vasúti szállításra egy déli útvonalon” – nyilatkozta az Audi, azaz a Volkswagen Csoport leányvállalata Oroszországot megkerülve vinné vasúton autóit Kínába.

Az Audi márciusban közölte, hogy az ukrajnai háború miatt átalakítja gyártási tevékenységét, a lépés akkor a győri üzemet is érintette, hiszen a kínai exportra készülő Audik egy részét Magyarországon gyártják – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink