önvezérlő autó

Az önvezető járművek tömeges megjelenése a külvárosok növekedéséhez vezet

Az önvezető járművek elterjedése csökkenti majd a közlekedési dugókat annak ellenére is, hogy megnöveli a forgalomban résztvevő járművek számát, mérsékli a környezetszennyezést, megrövidíti az ingázás idejét, megnöveli viszont a külvárosok terjedelmét – állapítja meg a Boston Consulting Group és a World Economic Forum közös tanulmánya.

MTI | 2017.10.18 10:00

Óriási befektetést hirdetett a Denso

A japán beszállító egymilliárd dollárból bővíti egyik amerikai gyárát, hogy ott gyártson alkatrészeket elektromos, összekapcsolt és önvezető autók számára. A maryvillei üzem már most is jópár autógyártót szolgál ki.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.18 09:30

Fejlesztési lista: ők készíthetik azt a kocsit, amit már nem Ön fog vezetni

Szélsebesen alakul az autonóm technológia piaca: a verseny óriási, hiszen hatalmas presztízst képvisel az okosautók fejlesztése, ebből a szempontból egyáltalán nem mindegy, ki lesz képes elsőként száz százalékosan önjáró gépet piacra dobni. Íme egy lista, kik közül kerülhet ki legnagyobb eséllyel az önvezetés éllovasa.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.16 15:26

Tényleg komolyan gondolja az Airbus a repülő taxit

Tesztek sorozatán van túl a repülőgépgyártó helikoptere, a CityAirbus meghajtó rendszere. Az önvezető repülő taxit a vállalat már 2018-ban szeretné a levegőbe bocsátani.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.12 14:40

Ezért nem jöhet a Daimler Zalaegerszegre tesztelni

Jövő év végére elkészülhet a német autógyártó kétszázmillió euróból épülő vizsga- és tesztközpontja Dél-Németországban. Az egykori katonai terület rendkívül sokféle tesztlehetőséget biztosít a Daimlernek.

autopro.hu/B.B. | 2017.10.06 09:31

Megduplázta önvezető kísérleti járműflottáját a General Motors

Az elmúlt három hónapban több mint megduplázta, százra növelte a kaliforniai utakon közlekedő kísérleti önvezető járművei számát a Cruise Automation, a General Motors önvezető járműtechnológiára szakosodott cége, ezzel együtt nőtt az új járműveket ért balesetek száma is.

MTI | 2017.10.06 08:41

Konzorcium létrehozását javasolják a zalaegerszegi tesztpálya megvalósításához

A minisztériumban tartott egyeztetésen elhangzott: az építkezés a terveknek megfelelően halad, egy éven belül már folyhatnak a kísérletek a pályán. Jelentős a hazai és nemzetközi érdeklődés, amelyet a V4 országokkal már aláírt, illetve az Ausztriával és Szlovéniával tervezett szándéknyilatkozat is megerősít.

MTI | 2017.10.03 09:37

Így keresi a ZF a legújabb technológiákat

Torsten Gollewski lett a ZF Friedrichshafen új leányvállalata, a Zukunft Ventures vezérigazgatója. Most interjúban árult el részleteket a nagy reményekkel indított vállalkozásról.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.28 06:30

A magyar autósok többsége lehetségesnek tart egy autós hackertámadást

A magyar autósok 90 százaléka lehetségesnek tart egy autós hackertámadást, és 55 százalékuk szerint a hackerek a jövőben még komolyabb veszélyt jelentenek majd az autósokra nézve - derül ki az NRC Médiakutató és a globális autóipari szoftverbeszállító, NNG Kft. közös kutatásából.

MTI | 2017.09.25 17:52

Hazánk útjain is megjelentek az okoskamionok

Egyelőre egy rövid teszt erejéig futottak ki az M1 autópályára az egymással kommunikáló teherautók, de ez már valóban a jövő kezdete: kevesebb üzemanyag, hatékonyabb szállítás, zöldebb közlekedés jöhet.

autopro.hu/G.I. | 2017.09.15 14:06

Színt vallott Müller: egyben marad a konszern

Nem változik a VW-konszern jogi struktúrája – vagyis várhatóan nem cserél gazdát egyetlen márka sem, ahogy nem szerveződik külön egység az elektromos és önjáró gépek fejlesztésére sem.

autopro.hu/B.B. | 2017.09.14 12:30

A ZF és a Baidu Csoport stratégiai együttműködést kötött

A ZF Friedrichshafen AG és a Baidu kínai vállalat új stratégiai együttműködésbe kezdett. A két partner együtt szándékozik dolgozni az önvezető technológiák és a telematika, valamint a mobilitási szolgáltatások terén, hogy külső technológiai megoldásokat fejlesszenek a kínai piacra.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.13 10:20

Sofőr nélküli shuttle járatokat tesztelnek Detroitban

Már használták Kaliforniában, Las Vegasban és az olyan kutató egyetemeken szerte az Egyesült Államokban, mint a Michigani Egyetem. Most az önvezető ingabuszok szintet lépnek, Detroit belvárosában is elkezdik a tesztelést.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.10 08:28

Elkészültek az önvezetés európai irányelvei

Az öreg kontinensen autóipari szempontból irányadónak tekinthető Németországban elkészültek az autonóm járművek programozásának első körös etikai szabályai. Néhány várható tétel mellett meglepetések is akadnak a tervezetben.

autopro.hu/B.B. | 2017.09.04 15:23

Szabadalmi verseny: messze elhúzott a Bosch

Csokorba gyűjtötték, melyik vállalat hány szabadalmat nyújtott be az önvezetéssel kapcsolatban. Az első tízben van néhány meglepetés, tippeljen, ki a leginnovatívabb, majd kattintson!

autopro.hu/B.B. | 2017.09.04 06:30

4 5 6 7 8 9 10

Kiemelt Partnereink