önvezérlő autó

Elektromos önvezetővel akarja a genfi szalont lekenyerezni a VW

Az I.D. Vizzion koncepciómodell a Volkswagen I.D. családjának negyedik tagja. Az első, tisztán elektromos hajtású modelljeinek bemutatkozását követően a márka első alkalommal mutat be önállóan közlekedő tanulmányt.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.02.22 09:06

A KPMG már tudja, mely országok lesznek az önvezetés nyertesei

Első alkalommal vizsgálták az egyes országok önvezető gépek terjedésére való felkészültségét – négy fő szempont alapján Norvégia viszi a pálmát a technológia adaptálásában és elfogadásában. A húszas listán szép számmal akadnak meglepetések.

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2018.02.15 08:32

Nagyvárosokban tesztel önvezetőket a Ford

A Ford idén megkezdi az önvezető járművek tesztelését egy újabb amerikai városban – és egyben az első olyan településen, ahol ellenőrizni fogják az önvezető járművekre vonatkozó üzleti modell életképességét.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.02.14 11:17

Segítünk kiigazodni: ezek az önvezetés szintjei

Akit kicsit is érdekel a jövő mobilitása, már valószínűleg hallott az autonóm járművek szintjeiről. Röviden és tömören, az Autóipari Mérnökök Társasága (SAE) által meghatározott irányvonalakról beszélhetünk, melyek segítenek különbséget tenni az önvezetés eltérő fejlettségű fokai között. Jelenleg összesen öt szintet különböztetünk meg. Az egyes a legkevésbé, míg az ötös a leginkább fejlett szint.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.24 06:32

Klaszter alakult az önvezető járművek hazai fejlesztésére

Informatikai, elektronikai és járműipari cégek részvételével megalakult a Zalai Önvezető Jármű Klaszter, amelynek célja az intelligens közlekedési rendszerek kutatás-fejlesztési és innovációs kapacitásainak összekapcsolása.

MTI | 2018.01.12 12:35

Indul a rendezvényszezon: a ZF is több újdonsággal készült a CES-re

Az idei Fogyasztói Elektronikai Szalonon (CES) a ZF az összekapcsolt, digitális jövőre válaszul vonultat fel megoldásokat. Többek között bemutatja mesterséges intelligenciával működő járművét és intelligens dinamikus vezetési alvázát (IDDC). Az érdeklődők találkozhatnak egy továbbfejlesztett kormánykerék koncepciót is láthatunk, mely a hármas szintű, vagy az annál fejlettebb önvezető technológiákhoz passzol.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.12 11:33

Önvezetővel fuvarozza a CES látogatóit a Lyft és az Aptiv

Az Aptiv, mint piacvezető automatizált gépjárművezetési megoldásokat kínáló globális techcég és a Lyft, amely élen jár a közösségi taxihívó, úgynevezett ride-hailing rendszerek piacán, bejelentette, hogy egymással partnerségre lép és a 2018-ban Las Vegasban megrendezett CES-en közösen bemutatja egyedülálló, a két végpont (az indulás és az úticél) között teljes egészében automatizált módon működő közösségi taxihívó megoldását.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.10 08:10

Bivalyerős processzorokkal készül a CES-re az Nvidia

A CES sajtókonferenciáján Jensen Huang, az Nvidia vezérigazgatója elmondta, a chipgyártó első, önvezető járművekhez tervezett processzora három hónapon belül tesztelésre kész lesz. A fejlesztés jelzi a masszív adatfeldolgozási képesség egyre közelgő szériaérettségét, ezen keresztül pedig lehetővé teszi az Nvidiának, hogy az autón belül variálja szoftverkínálatát.

autopro.hu/Sz.K. | 2018.01.09 11:24

Magyar startup is megmutatja magát a CES-en

Az autók önjáró rendszerein dolgozó AImotive bejelentette, hogy sikeresen lezárt egy 38 millió dolláros befektetési kört, és a 9,8 milliárd forint körüli összegből folytatják a főleg kamerákra épülő, mesterséges intelligenciával támogatott megoldás fejlesztését.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.01.05 14:29

Így csúszik ki a kormány a kezünkből

Nem telik el úgy nap, hogy ne lenne szó az önvezető autókról, a hozzájuk kapcsolódó újabb és újabb fejlesztésekről, vállalati fejleményekről. Ez nem is meglepő, hiszen az autógyártókon és beszállítókon kívül ma már a techcégek és egyes szolgáltatók is szerves részét képezik az autóiparnak. Cikkünkben azt foglaltuk össze, milyen fordulópontok voltak 2017-ben az autónóm közlekedésben hazai és nemzetközi szinten.

Pardavi Mariann | 2018.01.04 06:30

A BMW sem lesz állandó vendég Zalaegerszegen

Lassan minden nagyobb autógyártó saját tesztpályát épít az önvezető modellek fejlesztéséhez és csiszolgatásához, a bajor prémiumgyártó például 100 millió eurónál is többet fektet Csehországban egy ilyen beruházás keretében.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.21 15:00

Így is lehet: a médiában terjeszkedik a Renault

A francia autógyártó negyven százalékos részesedést szerzett a szintén francia magazinkiadó Challenges Groupban azzal a céllal, hogy szerkesztőségi tartalmat biztosítson az összekapcsolt és az önvezető autók használóinak, így hozva közelebb hozzájuk a technológiát.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.17 06:43

Ford: a hibrid technológia a legjobb az önvezetéshez

Miután a GM felvázolta részletes vízióját arról, hogy 2019-ben nagy számban felvonultatja önvezető Chevrolet Bolt elektromos autóit, a Ford ellenállásba kezdett azzal, hogy több információt adott ki önvezető autójáról, amit 2021-ben tervez piacra dobni. Elmondta, a jármű hibrid meghajtást fog kapni. A Ford fokozza befektetéseit, és több összeszerelő munkahelyet hoz létre Michiganben, annak szentelve őket, hogy megépítsék azt a járművet. Így egy nagy táv megtételére képes elektromos crossover tervezett gyártását Mexikóba költözteti, hogy helyet csináljon az önvezető járműnek.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.15 15:33

GPS-specialistát vásárolt fel a Lear

Az autós ülések és elektronikai beszállító, a Lear kijelentette, beleegyezett az EXO Technologies, izAz autóülések és elektronikai alkatrészek beszállítója, a Lear bejelentette, beleegyezett az izraeli EXO Technologies GPS-technológiai vállalat átvételébe, hogy ezzel pörgesse fel összekapcsolt járműrendszereit.raeli GPS technológiai vállalat átvételébe, hogy ezzel felpörgesse összekapcsolt járműrendszereit.

autopro.hu/Sz.K. | 2017.12.15 12:00

2 3 4 5 6 7 8

Kiemelt Partnereink