Trend Tényleg komolyan gondolja az Airbus a repülő taxit

Tényleg komolyan gondolja az Airbus a repülő taxit

autopro.hu/Sz.K. | 2017.10.12 14:40

Tényleg komolyan gondolja az Airbus a repülő taxit

Tesztek sorozatán van túl a repülőgépgyártó helikoptere, a CityAirbus meghajtó rendszere. Az önvezető repülő taxit a vállalat már 2018-ban szeretné a levegőbe bocsátani.

Hirdetés

A járművet, mely négy utas szállítására képes, teljes mértékben akkumulátorok hajtják. A gép négy propeller jóvoltából képes a vertikális fel- és leszállásra is. A mostani tesztek során a CityAirbus csapata ellenőrizte a ezek teljesítményét, illetve az eredeti meghajtó rendszert két propellerrel, az elektromos, 100 kW-os Siemens motorokkal és az elektromos rendszerekkel együtt.

– Most már jobban ismerjük CityAirbus innovatív, elektromos meghajtórendszerének teljesítményét, amit még tovább fejlesztettünk kemény tesztjeink során – mondta el Marius Bebesel, a CityAirbus főmérnöke. A csoport a tervek szerint a repülő autó tesztelését 2018 elején kezdi. Ekkor lesz az összes motor és a teljes elektromos rendszer első komoly együttes kipróbálása.

A CityAirbus meghatározott útvonalakon szállíthat egyszerre legfeljebb négy utast, az út során maximális sebessége 120 km/h lehet. Kezdetekben egy pilóta is helyet kap benne, ezzel növelve a fogyasztói bizalmat az újdonság felé, valamint kitaposva az ösvényt a teljesen önvezető repülő városi járművek számára.

CityAirbus csupán egy a sok repülő taxi projektje közül, amit a francia gyártó irányít. Az A3-nak – a csoport Szilikon-völgybeli előörsének – mérnökei szintén egy repülő projekten dolgoznak, míg korábban a vállalat bemutatta a pop.up-ot, ami egy utaskapszula, ami egy földi, vagy levegőben lévő egységhez csatlakozik.

Egy másik, kapcsolódó fejlesztés során a dubai hatóságok elvégezték egy önvezető légi taxi első tesztjeit, amivel öt éven belül átalakíthatnák a régió városi közlekedését is.

Kiemelt Partnereink