Beszállítók A ZF és a Baidu Csoport stratégiai együttműködést kötött

A ZF és a Baidu Csoport stratégiai együttműködést kötött

autopro.hu/Sz.K. | 2017.09.13 10:20

A ZF és a Baidu Csoport stratégiai együttműködést kötött

A ZF Friedrichshafen AG és a Baidu kínai vállalat új stratégiai együttműködésbe kezdett. A két partner együtt szándékozik dolgozni az önvezető technológiák és a telematika, valamint a mobilitási szolgáltatások terén, hogy külső technológiai megoldásokat fejlesszenek a kínai piacra.

– A Baiduban olyan partnerre tehettünk szert, amelynek kiemelkedő tapasztalatai vannak a mesterséges intelligenciával, a nagy adatmennyiséggel és a felhőalapú szerviz megoldásokkal kapcsolatban – mondta Dr. Stefan Sommer, a ZF vezérigazgatója. – Ez az információ az alapja az önvezetés terén a szükséges technológiáknak. A ZF ProAI járműellenőrző rendszerünkkel ezt az információt egyesítjük a car-to-X kommunikáció további adataival, és ügyfeleinknek, mint egyablakos beszállító felajánljuk önvezető megoldásainkat.

A ZF és a Baidu speciális know-how-jukat szeretnék összeadni az új technológiai szövetségükben, és promotálni akarják a tudásmegosztó technológiákat, ezzel segítve az önvezető autózás és a telematika fejlődését Kínában. Az új üzleti modellek a kínai ipart várhatóan feljebb emelik, mindkét vállalat jelenlegi piaci helyzetének is köszönhetően.

–Az autonóm vezetés népszerűsége most szembesül az olyan problémákkal, mint az ipari struktúra megreformálása, a technológiai újítások, és társaik – tette hozzá Robin Wu, a Baidu alelnöke. – Ezért az együttműködés a kulcs arra, hogy felgyorsítsuk az önvezetés és az üzlet kiaknázását.

2013 óta a Baidu nagymértékben fektet be az önvezérlő autók kutatása és fejlesztése terén. Idén áprilisban a vállalat futtatni kezdte Apolló programját, ami egy nyitott, de biztonságos platform. Azért jött létre, hogy segítsen az autóipari és az önvezérlő technológia terén tevékenykedő partnereknek, és fejlessze a jármű és a hardver rendszerekre alapozott exkluzív övezető technológiákat.

Kiemelt Partnereink