ELTE

Két szombathelyi gépészhallgatót tüntettek ki

Szeptember 10-én a 4. szombathelyi duális gépészmérnöki képzés szerződés aláírási ünnepségén az ELTE IK dékánja, prof. Dr. Horváth Zoltán átadta a Kar kiváló hallgatója díjakat Koszár Zsolt és Rozs Richárd 4. évfolyamos gépészmérnök szakos hallgatóknak.

autopro.hu/Sz.F. | 2018.09.11 13:26

Mesterséges intelligencián fog dolgozni a BME és az ELTE

Az Európai Unió mesterséges intelligenciával (Artifical Intelligence, AI) összefüggő kutatási és innovációs pályázatát hét pályázó közül az AI4EU konzorcium nyerte el, amelynek tagja a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem is.

MTI | 2018.09.06 16:26

Autonóm tesztpálya van, úgy tűnik, szakember is lesz

A zalaegerszegi tesztpályához kapcsolódó autonóm járműrendszerek kutatására, valamint a kutatói utánpótlás fejlesztésére 3,2 milliárd forint uniós támogatást nyert el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem konzorciumi partnereivel, az ELTE-vel, a Pannon Egyetemmel és a Széchenyi István Egyetemmel - közölte Palkovics László oktatásért felelős államtitkár pénteken, a két projekt zalaegerszegi nyitórendezvényén.

MTI | 2017.10.27 14:06

Dr. Németh István: felértékelődik az automatizálás, Vas megyében mi tudjuk adni a know–how-t

Több kézzelfogható eredménye is van a térség gazdasági fejlődését érintő közös gondolkodásnak a 2017. február 1-től az ELTE keretében működő Savaria Egyetemi Központban: az egyik a duális gépészmérnökképzés elindítása, a másik pedig az erre külföldről hazahívott oktatók bérezése. Utóbbi példaértékű lehet az országban, hiszen a Gentből vagy éppen Brüsszelből hazatért oktatók felsőoktatási fizetésüknek a dupláját kapják.

Wurmbrandt András | 2017.01.12 11:00

Autóipari vállalatok finanszírozzák az ELTE legjobb informatikushallgatóinak tanulását

A Bosch, az Ericsson, az evopro és a Morgan Stanley támogatásával az ELTE Informatikai Kar havi 50 ezer forintos ösztöndíjjal támogatja azokat az első éves egyetemi hallgatókat, akik középiskolai tanulmányaik során kiemelkedő eredményt értek el matematikából vagy informatikából, és felvételt nyertek a programtervező informatikus szakra. Az ösztöndíjakat 2016. november 9-én adták át az ELTE lágymányosi kampuszán.

autopro.hu/P.M. | 2016.11.10 11:03

Kecskeméttől Párizsig - Ez történt a 39. héten

Az öntödék nehéz helyzetétől az eloxálásig, az Audi Iskolától az ELTE járműipari képzéséig, az elektromos repülőgéptől a "Together - Stratégiáig" sok mindentől volt hangos a mögöttünk lévő, 39. hét.

Wurmbrandt András | 2016.10.03 12:30

Az ELTE átvenné a szombathelyi egyetemi karokat

A Savaria Egyetemi Központ jó ideje próbál elszakadni a Nyugat-magyarországi Egyetemtől. A duális képzésbe is bekapcsolódott képzőhely a fővárosi elitegyetemmel tárgyal.

autopro.hu/G.I. | 2016.05.20 08:11

Hazánk lenne a sofőr nélküli technológia melegágya

Kutatóközpontot indított a BME, az ELTE, az MTA SZTAKI a Bosch és a Knorr-Bremse közreműködésével. A kezdeményezés a nem túl magyaros Recar (Research Center for Autonomous Road Vehicles) nevet kapta.

autopro.hu | 2016.01.25 15:19

Mezey Barna: itt az ideje a felsőoktatási reformnak

Járműipari szakember lehet az új felsőoktatásért felelős államtitkár. Bár az illető személyét egyelőre homály fedi, amit tudunk róla, ígéretes. Ennek kapcsán beszélgettünk a Magyar Rektori Konferencia elnökével.

Gégény István | 2014.06.13 12:31

A 60 éves CERN-t ünneplik az ELTÉ-n

A genfi CERN kutatóközpont megalapításának hatvanadik évfordulóját ünneplik kedden az Eötvös Loránd Tudományegyetemen; a jubileum keretében átadták a Sokszínű fizika interaktív kiállító buszt, és előadást tartott Rolf Heuer, az Európai Nukleáris Kutató Szervezet, a CERN főigazgatója.

MTI | 2014.05.27 17:14

Innovációs napot szervezett az ELTE

Nyolcadjára tartottak Országos Innovációs Napot az egyetemen, ahol átadták az ELTE Innovatív Kutatója díját, s kihirdették a Hallgatói Innovációs ötletpályázat eredményét is.

autopro.hu | 2014.02.27 16:42

1 2

Kiemelt Partnereink