Techtogether Charpy-ütőművet adott az LUK az ELTE szombathelyi tagozatának

Charpy-ütőművet adott az LUK az ELTE szombathelyi tagozatának

autopro.hu | 2018.05.30 06:03

Charpy-ütőművet adott az LUK az ELTE szombathelyi tagozatának

Nagy értékű műszert adományozott május 29-én az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. az Eötvös Loránd Tudományegyetem Savaria Egyetemi Központ számára: a modern, a digitalizálódó termelés és oktatás kihívásainak is megfelelő eszköz nagy segítség a duális gépészmérnök-hallgatók színvonalas felkészítésében – olvasható az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook oldalán.

Hirdetés

Az LuK Savaria és a Savaria Egyetemi Központ együttműködése nem újkeletű: a szombathelyi telephelyű vállalat is aktívan közreműködött, hogy településen versenyképes gépészmérnökképzés jöjjön létre.

Az új műszer egy Charpy-ütőmű: ezt a szerkezetet használják a különböző anyagok törésmutatóinak mérésére, az egyetemnek pedig nagy segítség a nagylelkű fejajánlás – szögezte le köszöntőjében dr. Németh István, szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettes.

Szigeti Tibor, az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. ügyvezetője is az együttműködés sikerességének jelképét látja az átadásban.

Szigeti Tibor, a LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. ügyvezető igazgatója

Jelenleg is számos duális gépészmérnök-hallgató dolgozik és tanul a vállalatnál: ők szorgalmi időszakban az egyetemre járnak, azon kívül pedig a gyakorlatban, a vállalatnál, első kézből szereznek szakmai tapasztalatokat. Az ő munkájukra és jövőjükre az LuK Savariának is szüksége van, hiszen egyre inkább szeretnék kivenni részüket az elektromos és hibrid járművek gyártásából is; ennek megfelelően már az egyetemi életben a termelés valós kihívásaira kell felkészíteni a hallgatókat – utalt az ügyvezető az ajándék időszerűségére és a hallgatókkal kapcsolatos terveikre.

Kiemelt Partnereink