Techtogether A Techtogether 2022 választ ad a járműipari kihívásokra

A Techtogether 2022 választ ad a járműipari kihívásokra

Pörge Béla | 2022.10.15 14:23

A Techtogether 2022 választ ad a járműipari kihívásokra

Fotó: Shutterstock

Október 18-án és 19-én kerül megrendezésre a Techtogether 2022 kiállítás és konferencia. Az október 18-ai napon az autopro.hu és a MAGE közös szervezésében a járműipar legégetőbb kihívásainak megvitatásával, a hazai járműipar legfontosabb szereplőinek részvételével tartanak konferenciát.

Hirdetés

Az október 18-ai konferencia főszervezői, Kilián Csaba, a MAGE ügyvezető főtitkára és Szammer István az autopro.hu ügyvezető igazgatója a Sláger FM munkatársaival beszélgettek az esemény tematikájáról, célközönségéről és arról, miért érdemes regisztrálni és ellátogatni a rendezvényre október 18-án és 19-én a budapesti Bálnába.

Szammer István elmondta, hogy egy olyan komplex rendezvénynek szánják a Techtogether 2022-t, ahol a járműiparban dolgozók (vagy akik ott szeretnének dolgozni) megtalálhatják a válaszokat a jövő kihívásaira. Megtudhatják, milyen technológiai, energetikai és HR problémákkal, kihívásokkal állhatnak szemben, másrészt találkozhatnak olyan kiállítókkal és egyetemistákkal, akikkel együtt dolgozhatnak a jövőben. Emellett ötleteket is meríthetnek akár a mérnökhallgatói verseny megoldásaiból, akár a standokból.

Fel sem lehet sorolni minden kihívást

A műsorvezető kérdésére Kilián Csaba úgy fogalmazott, hogy lassan már számon sem lehet tartani, mennyi kihívással szembesült a járműipar az elmúlt két évben. A technológiai átállás kapcsán a robotikát és a digitalizációt emelte ki, de mint mondta, erről is bőven lesz szó a konferencián.

A MAGE ügyvezető főtitkára ismertette a konferencia programját blokkok szerint: az első részben a járműipari trendekről lesz szó. Itt kormányzati szereplők, valamint kis-, közép és nagyvállalati vezetők vitatják meg a problémákat. A második blokkban a technológiai kihívások (többek között digitalizáció, Ipar 4.0, robotika) kerülnek terítékre, a harmadik szekcióban az energiaválság lesz a téma, míg a negyedik rész a HR kihívásokról és trendekről szól majd.

Kilián Csaba kiemelte, hogy kiváló előadók, fontos szereplők vesznek majd részt a konferencián, ami egy igaz szakmai fórum lesz. Emellett hangsúlyozta, hogy a Techtogether mérnökhallgatói versenyen 16 egyetemi csapat mintegy 4-500 diákkal vesz részt – vagyis a szakmai szereplők mellett jelentős számban lesznek jelen diákok is.

Szammer István a Techtogether-ről elmondta, hogy az elmúlt 8-9 évben sikerült felépíteni egy olyan rendszert, amiben együtt dolgozva, kiemelten jól működő vállalatokkal állítanak össze feladatokat a csapatoknak. Ezeket oldják meg a diákok, részben előre dolgozva, és a helyszínen bemutatva az eredményeiket. Ezentúl a járműveiket is megmutatják a csapatok, ezért nemcsak verseny, hanem kiállítás is az esemény. Műsorvezetői kérdésre kiemelte, hogy ezeket a járműveket a nulláról építve, teljes mértékben saját fejlesztéssel szerelik össze a diákok.

Az október 18-19-e között megrendezésre kerülő kiállítás ingyenesen, de regisztrációhoz kötve látogatható, ide kattintva tud regisztrálni az eseményre. Az október 18-i konferencia szintén regisztrációhoz kötve, belépőjegy ellenében látogatható.

Az alábbi vállalatok biztosan ott lesznek a rendezvényen, jöjjön el Ön is!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink