Gyártók Kirúgja az összes töltéssel foglalkozó dolgozóját a Tesla

Kirúgja az összes töltéssel foglalkozó dolgozóját a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2024.05.02 13:18

Kirúgja az összes töltéssel foglalkozó dolgozóját a Tesla

Fotó: Tesla

Meg nem erősített információk szerint Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója elbocsátja a Rebecca Tinucci vezette teljes Supercharger-csapatot. Állítólag más részlegek is hasonló sorsra juthatnak.

Hirdetés

Sajtóinformációk szerint elbocsátják többek között Rebecca Tinuccit, a Supercharger üzletág vezető igazgatóját és Daniel Ho-t, a járműprogramokért és az új termékkezdeményezésekért felelős igazgatót – az összes alkalmazottukkal együtt, köztük a Supercharger-csapat mintegy 500 emberét.

Az elbocsátásokat hivatalosan nem erősítették meg, a Linkedinen Rebecca Tinucci továbbra is a „Tesla elektromos járművek töltési részlegének főigazgatójaként” szerepel.

Musk, egy a Tesla menedzsereinek küldött belső e-mailben kijelenti, hogy a Tesla folytatja néhány új Supercharger építését, és befejezi a jelenleg építés alatt állókat. Hogy a lépésnek – amennyiben beigazolódik – milyen következményei lesznek a rendszer további bővítésére, egyelőre nem tudni.

A PR-részleg sem járt jobban

A jelentés szerint a korábbi menedzser, Rohan Patel vezette PR-csapat nagy részét is elbocsátják. Musk a levélben azt írta, hogy a Teslának az „abszolút kemény mag” megközelítést kell alkalmaznia a létszámleépítésben, és azokat a vezetőket, akiknek beosztottjai nem teljesítenek elég jól, szintén felmentik a feladataik alól.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, korábban a Tesla több mint 14 ezer alkalmazott elbocsátását jelentette be. Ezzel egy időben több felsővezető is lemondott. A Tesla mérnöki részlegének vezetője, Drew Baglino egy közösségi médiában megjelent bejegyzésben erősítette meg lemondását, akárcsak Rohan Patel, a korábban említett PR-vezető.

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk eddig csak egy Twitter-üzenetben kommentálta nyilvánosan a tervezett leépítéseket: „körülbelül ötévente át kell szerveznünk és racionalizálnunk kell a vállalatot a növekedés következő szakaszához” – írta az X-en.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink