Szolgáltatók Buszokkal segíti Ukrajnát a Volánbusz

Buszokkal segíti Ukrajnát a Volánbusz

autopro.hu/P.B. | 2023.06.09 11:21

Buszokkal segíti Ukrajnát a Volánbusz

Fotó: MTI

A Volánbusz állományából már kivont, de még használható autóbuszokkal segít az állami cég Ukrajnának. A járművek az Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül jutnak el az országba és ott fognak segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Hirdetés

A Volánbusz 34 darab autóbusszal segíti a háború sújtotta Ukrajnát. A társaság állományából már kivont autóbuszokat Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr. Pafféri Zoltán, a MÁV-Volán-csoport operatív vezetője adta át a magyar-ukrán határ mellett fekvő Tiszasalamonban az ukrán partnereknek. A járművek főként kárpátaljai települések tanácsainak birtokába kerülnek, ahol a tervek szerint elsősorban szociális (sport, kultúra, vallás) igények támogatására használják majd őket.

A 34 darabos flotta átadásával – amelynek átlagéletkora meghaladja a 23 évet -, illetve az ungvári szállítással kapcsolatos költségeket is a Volánbusz állta. A humanitárius segélyként küldött autóbuszok működőképesek és mindenben megfelelnek a közúti közlekedés feltételeinek. Az adomány összértéke 10,8 millió forint. Az járművek többnyire az Ikarus és az Ikarus EAG különféle típusai, de két Rába és négy Mercedes-Benz gyártmányú autóbusz is része a különítménynek – írja a Magyarbusz Info.

Ahogyan arról az autopro.hu korábban beszámolt, a városi közlekedési társaságok közül a BKV és a veszprémi V-Busz is adományozott már autóbuszokat az orosz agressziótól szenvedő északkeleti szomszédunknak.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink