Szolgáltatók Ukrajnának adományozza selejtezett buszait a BKV

Ukrajnának adományozza selejtezett buszait a BKV

autopro.hu/P.B. | 2022.12.19 17:20

Ukrajnának adományozza selejtezett buszait a BKV

Fotó: Facebook/BKV

A BKV autóbuszállomány-fejlesztésének köszönhetően lehetővé vált, hogy 15 darab, Budapest útjairól kivont jármű ukrajnai városokban folytathassa szolgálatát. A BKV eddig is több alkalommal – melegedő busszal vagy éppen humanitárius szállítmánnyal – segítette a szomszéd országot, illetve ide menekülő polgárait.

Hirdetés

Közleménye szerint a BKV most is örömmel tett eleget a hozzá érkező kérésnek, és 15 autóbuszt adományoz keleti szomszédunknak.

„2022 nyarától napjainkig több megkeresés érkezett Társaságunkhoz közvetlenül Ukrajnából autóbuszok felajánlásának kérésével. Eddig a BKV nem rendelkezett működőképes, forgalomból kivonható járműtartalékkal. Mára azonban az autóbuszcseréknek köszönhetően több tovább üzemeltethető buszunk is felszabadult, amellyel lehetővé vált a jótékony adományozás” – áll a közösségi médiában közzétett közleményben.

Egyike az Ukrajnának adományozott Ikarus 280-asoknak még a selejtezése előtt pár héttel, a Margitszigeten

Egyike az Ukrajnának adományozott Ikarus 280-asoknak még a selejtezése előtt pár héttel, a Margitszigeten | Fotó: Pörge Béla

Együttműködve Ukrajna Magyarországi Nagykövetségével a járművek a megfelelő helyre kerülnek majd, illetve megkezdődhet a szükséges szerződések megkötése, amely procedúra után a buszok elindulhatnak új szolgálati helyükre – írták.

Főleg Ikarusok mennek

A BKV adománya tizenöt autóbuszból áll. Ebből öt darab szóló Volvo – ezeket annak idején használtan szerezte be a BKV – és tíz darab csuklós Ikarus. A buszokat 2022. december 19-én jelképes esemény keretében Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója adta át Balog Istvánnak, Ukrajna magyarországi ügyvivőjének.

Ilyen használtan vett szóló Volvóból öt kerül Ukrajnába.

Ilyen használtan vett szóló Volvóból öt kerül Ukrajnába. | Fotó: Pörge Béla

A BKV lehetőségeihez mérten minden alkalommal örömmel nyújt segítséget és társul olyan kezdeményezésekhez, amellyel valamilyen jó és fontos ügy mellé állhat – írja a fővárosi közlekedési társaság.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink