Szolgáltatók A Renault és a PSA versenyez Párizs kegyeiért

A Renault és a PSA versenyez Párizs kegyeiért

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.06 06:00

A Renault és a PSA versenyez Párizs kegyeiért

A Renault szeptemberben indítja autómegosztó szolgáltatását a francia fővárosban, míg riválisa, a PSA 2018 utolsó negyedévére tervezi ugyanezt, csak elektromos meghajtással. Céljuk, hogy az Autolib helyére léphessenek.

A Renault és hazai riválisa, a PSA-csoport azon versenyeznek, hogy megnyerjék a helyi hatóságokat, és azok egyiküket válasszák az Autolib elektromos autókat megosztó szolgáltatása helyett.

A Renault már kínál ilyen szolgáltatásokat Franciaországban, Renault Mobility néven, valamint 500 Zoe elektromos autója használható Madridban is. A vállalat elmondta, kétezer járművet szeretne elérhetővé tenni a párizsi működéshez.

Anne Hidalgo, a francia főváros polgármestere elmondta, hogy más vállalatok is érdeklődnek az autómegosztó program iránt, ilyen a PSA is, amely 2018 utolsó negyedévében kezdi működtetni szabadúszó autómegosztó sémáját, lehetővé téve a sofőröknek, hogy valahol beszálljanak egy elektromos autóba, majd ott hagyják a város egy másik pontján. A gyártó tervei szerint 500 elektromos Peugeot és Citroen autóval kezdené működését.

Múlt hónapban a párizsi hatóságok felmondták szerződésüket az Autolibbel, mely 2011-ben kezdte meg működését. A szakítás oka az volt, hogy 300 millió eurós veszteséget termelt a vállalat, ráadásul megpróbálta elérni, hogy az adófizetők állják a költségeit. A felhasználók sokat panaszkodtak a koszos, szegényesen berendezett autókra.

Kiemelt Partnereink