Gyártók Három üzeme is leállt a Stellantisnak

Három üzeme is leállt a Stellantisnak

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.26 09:18

Három üzeme is leállt a Stellantisnak

Fotó: Stellantis

A termelés három Stellantis összeszerelő üzemet érint Európában, amelyek leálltak több napra a beszállítói sztrájk miatt. „Három telephelyen áll a termelés a hét eleje óta" – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy kettő Franciaországban (Poissy és Hordain), egy pedig Nagy-Britanniában (Luton) található. A hordaini üzemben furgonokat és minibuszokat gyártanak a Stellantis márkák és a Toyota számára is.

Hirdetés

Az MA France, az olasz CLN Csoport egyik részlege, a préselt fémalkatrészekre specializálódott. Az MA France egy Párizs északkeleti külvárosában található telephelyen gyárt alkatrészeket, amelyet korábban a PSA használt, amíg 2014-ben be nem zárták. A PSA azóta az FCA-val való egyesülés révén a Stellantis részévé vált.

Az üzem dolgozói aggódnak a gyártás Lengyelországba történő áthelyezésének tervei miatt, mondta Brahim Aitathmane, a Stellantisnál működő Force Ouvriere szakszervezet vezetője. A Stellantis reméli, hogy a gyárban folyó tárgyalások lehetővé teszik a gyártás mielőbbi folytatását – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink