Gyártók Visszaestek a BMW eladásai

Visszaestek a BMW eladásai

autopro.hu/P.B. | 2022.04.07 12:23

Visszaestek a BMW eladásai

Fotó: BMW Group PressClub Global

2022 első negyedévében jelentősen visszaestek a BMW eladásai, ugyanakkor ez „csak” a BMW brandre vonatkozik, a csoport többi márkája jól teljesített. Az egész évet tekintve a tavalyi számok elérése a célja a BMW Csoportnak.

Kevesebb autót szállított le ügyfeleinek a BMW Csoport az első negyedévben a tavalyi évhez képest. Az év első három hónapjában összesen 596.907 BMW, Mini és Rolls-Royce talált gazdára újonnan globális szinten, ez 6,2 százalékos visszaesést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Fontos hozzátenni, hogy a 2021-es év ugyanakkor a cég történetének legjobb első negyedéve volt. Az év egészét tekintve a BMW az előző évi értékesítési szintet szeretné elérni.

A BMW szerint mindenekelőtt az ukrajnai háború és a Kínában tomboló koronavírus hatásai miatt lassultak le az eladások. A visszaesés az alapmárkára korlátozódik – BMW-ből 7,3 százalékkal fogoyott kevesebb, ez 519.796 eladott járművet jelent. A Mini kismértékben emelkedett, a Rolls-Royce viszont egyértelműen. Emellett a BMW több mint kétszeresére tudta növelni a teljesen elektromos autóinak eladásait, ebben a szegmensben a gyártó 35.289 darab autót értékesített, ami 149 százalékos növekedést jelent – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink