Gyártók Szedán helyett elektromos SUV-t ad az amerikaiaknak a Volvo

Szedán helyett elektromos SUV-t ad az amerikaiaknak a Volvo

autopro.hu/P.B. | 2024.06.21 06:21

Szedán helyett elektromos SUV-t ad az amerikaiaknak a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

Június végén befejeződik a Volvo S60 gyártása az Egyesült Államokban, a Ridgeville-ben található üzemben. A szedán harmadik generációját 2019 óta gyártja a svéd OEM a dél-karolinai létesítményben.

Hirdetés

A Volvo kínálatában 2000 óta van jelen az S60-as típusjelzésű szedán, a modell jelenleg a harmadik generációját éli. 2019-ben, azaz a harmadik generáció bevezetésekor kezdte meg a Volvo a típus amerikai gyártását Ridgeville-ben. A svéd gyártó a napokban erősítette meg a hírt, hogy még június végén befejezi az S60 amerikai gyártását, de a modellt 2025-ig még fogják forgalmazni az Egyesült Államokban. A lépéssel együtt több másik piacról is eltűnik az S60, viszont az ausztrál és a kínai piac számára Kínában még fogják gyártani.

Az S60 helyét az elektromos EX90 fogja átvenni 2025-től, ez lesz az első elektromos Volvo, amit a kínai kézben lévő svéd OEM az USA-ban fog gyártani – szintén Dél-Karolinában fog készülni a Polestar 3 is.

A Volvo soha nem adott el 20 ezernél többet az S60-ból az Egyesült Államokban a legsikeresebb éveiben sem, ráadásul az eladások az elmúlt három évben évi 10-12 ezer darab körül mozogtak – írja a motor1.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink