Beszállítók A Michelin levegő nélküli abroncsait tesztelheti a Tesla

A Michelin levegő nélküli abroncsait tesztelheti a Tesla

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.27 15:23

A Michelin levegő nélküli abroncsait tesztelheti a Tesla

Fotó: Michelin

A Tesla állítólag tárgyalásokat folytat a Michelin gumiabroncsgyártó óriással, hogy a legújabb légmentes gumiabroncs-technológiájukat az elektromos járműveikben használhassa.

Hirdetés

A légmentes gumiabroncsok már régóta léteznek, de még nem kerültek jelentős mértékben az autókra. Nyilvánvaló előnyük, hogy nem veszítenek levegőt, ami a megbízhatóság szempontjából ígéretes. Kialakításuktól függően könnyebbek és hatékonyabbak is lehetnek, de a legnagyobb hatásuk várhatóan a környezetre lesz, mivel jelentősen csökkentik a gumiabroncs-hulladékot.

A francia Michelin gumiabroncsgyártó óriás egyike azoknak a gumiabroncsgyártóknak, akik a személygépkocsikba légmentes gumiabroncsokat szeretnének bevezetni. A Michelin megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a Teslával a légmentes Uptis abroncsok teszteléséről.

A Michelin korábban már tesztelte a légmentes abroncsait a Chevy Bolt e-autóin. A tesztek bejelentésekor, még 2019-ben a gyártó azt mondta, hogy reményei szerint 2024-re már a hétköznapi járművekben is megjelenhet a technológia. A megbízhatóság és a pazarlás javítása mellett a levegőmentes gumiabroncs szerkezete hosszabb élettartamú menetek, sőt cserélhető gumifelületek kialakítását is lehetővé teheti – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink