Gyártók Megállapodást kötött a Stadler és a MÁV Vagon

Megállapodást kötött a Stadler és a MÁV Vagon

MTI | 2024.06.27 17:17

Megállapodást kötött a Stadler és a MÁV Vagon

Fotó: Wikipédia

Karbantartástámogatás nyújtására kötött megállapodást a Stadler Magyarország Kft. a MÁV Vagon Kft.-vel, a szerződés keretében a Stadler 40 darab emeletes KISS motorvonat tervszerű karbantartásában, javításában működik közre, beleértve a szükséges alkatrészek biztosítását, illetve az esetleges balesetes javításokat is.

Hirdetés

A megállapodás alapján a MÁV-Start által üzemeltetett Stadler járművek is megkapják a gyártói szakfelügyeletet. Ismertették, hogy a megállapodás szerint a 2017 és 2019 között beszerzett 40 darab emeletes KISS típusú villamos motorvonat karbantartását a Stadler szakfelügyelete mellett továbbra is a MÁV Vagon végzi a szolnoki telephelyén. A szerződés időtartama 10 év, amely 3 teljesítési szakaszból tevődik össze.

Az első és második teljesítési szakaszok a garanciális időszak alatti, és azt követő időszakra vonatkoznak, míg a harmadik teljesítési szakaszban a járműfődarabok első esedékes nagyrevíziója történhet meg. A szerződés alapját a 2012 és 2018 között beszerzett 63 darab FLIRT motorvonatra kötött hasonló megállapodás jelentette, amely szerint a karbantartási munkálatokat a megrendelő végzi saját munkatársaival, saját telephelyén a gyártó szakmai felügyelete és teljes körű alkatrészellátása mellett.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink