Gyártók Saját akkumulátorcella-gyárat épít a Porsche

Saját akkumulátorcella-gyárat épít a Porsche

autopro.hu/V.M. | 2021.04.27 08:21

Saját akkumulátorcella-gyárat épít a Porsche

Fotó: Porsche Newsroom

A Porsche egy saját, németországi akkumulátorcella-gyárral fogja felgyorsítani modellpalettája elektrifikációját – árulta el a vállalat vezérigazgatója egy interjú során.

Hirdetés

Az Európában készülő elektromos autókhoz gyakran használnak ázsiai beszállítóktól származó, nem Európában előállított akkumulátorcellákat. Az elektromosautó-gyártás felfutásával az OEM-ek azon vannak, hogy csökkentsék külföldi függőségüket, és mostanra az európai akkumulátor-ökoszisztéma is elkezdett kiépülni.

Oliver Blume, a Porsche vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung lapnak adott interjúban a cellagyártás lokalizációjára is kitért. Mint mondta, az akkumulátorcellák a német autóipar szempontjából kulcsfontosságú technológiát testesítenek meg, amivel az országnak is rendelkeznie kell. Hozzátette: „A Porsche vezető szerepet akar ebben betölteni.”

Blume továbbá azt is megosztotta, hogy az új egység a dél-németországi Baden-Württemberg tartománybeli Tübingenben fog felépülni.

Nem átlagos cellákat fog gyártani a Porsche

A Porsche alapvetően az anyavállalatától, a Volkswagentől fogja beszerezni az akkumulátorcellákat. A VW 2030-ra Európa-szerte hat üzemben fog cellákat készíteni.

Blume ugyanakkor elmondta, hogy nagy teljesítményű akkumulátorcellákat is készíteni fognak, ami pedig a Porsche feladata lesz – idézi az elhangzottakat a Reuters.

Kiemelt Partnereink