Gyártók Otthagyná Kínát a Škoda

Otthagyná Kínát a Škoda

autopro.hu/P.B. | 2022.12.12 09:19

Otthagyná Kínát a Škoda

Fotó: Skoda Storyboard

A jövő évben születhet döntés arról, hogy a Volkswagen Csoport alá tartozó cseh autógyártó, a Škoda kivonul-e a kínai piacról. A vállalat stratégiáját a piaci folyamatok monitorozása alapján határozzák meg.

Hirdetés

Klaus Zellmer, a Škoda vezérigazgatója egy német interjúban beszélt arról, hogy a vállalat kivonulhat Kínából: „A verseny nagyon kiélezett ott, ezért a kínai vegyesvállalati partnerünkkel együtt megfontoljuk, hogyan szeretnénk továbblépni” - mondta Zellmer hozzátéve, hogy érdemes minden lehetőséget megfontolni.

A vezérigazgató szerint szóba jöhet egy olyan megoldás is, hogy a Škoda egyszerűen Kínában ad el autókat ahelyett, hogy ott gyártaná őket. „A Škoda jelenleg inkább Indiára szeretne koncentrálni” – tette hozzá.

A Volkswagen a Reutersnek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a Skoda számára normális üzleti eljárás, hogy folyamatosan ellenőrzi pozícióját a nemzetközi piacokon, és ezt a helyi fejleményekhez igazítja.

„Eddig nem született döntés a stratégiánk esetleges módosításairól” - közölte a cég.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink