Gyártók A Duna áradása miatt részlegesen leállt az Audi gyára

A Duna áradása miatt részlegesen leállt az Audi gyára

autopro.hu/P.B. | 2024.06.05 07:18

A Duna áradása miatt részlegesen leállt az Audi gyára

Fotó: Audi MediaCenter

A Bajorországban és Baden-Württemberg egyes részein tapasztalható drámai árvízhelyzet termelési veszteségeket okoz a német autóiparban. Az Audi ingolstadti központját érinti leginkább a helyzet, több műszakot is le kellett mondani.

Hirdetés

Németország déli részén egyre komolyabb problémákat okoz az árvíz. Bár közvetlenül eddig egyetlen gyárat sem veszélyeztetnek az áradások, a termelésben bőven akadnak kimaradások: az Audi fő gyárában június 3-án törölték az A3 és Q2 gyártósorán a reggeli és a délutáni műszakokat is. Az éjszakai műszak jelenleg még működik, de rövid határidőn belül lemondás lehetséges ott is – erősítette meg az Audi a korábbi híreket az Automobilwoche számára.

Az ok az, hogy az Audi alkalmazottai nagyrészt az árvíz által súlyosan sújtott régiókban élnek. „Az üzem vezetése reagál a térségben kialakuló árvízhelyzet súlyosbodására. Az ingolstadti gyár minden más területén dolgozó alkalmazott - ha munkájuk lehetővé teszi - feletteseikkel egyeztetve megvizsgálhatják a rugalmas munkavégzés lehetőségét” – magyarázta az Audi.

Jelenleg nincs korlátozás a prémium gyártó második németországi üzemében, az észak-Baden-Württembergben található Neckarsulmban, ugyanakkor Ingolstadtban az A4-es és A5-ös modellek gyártósorán a termelés leáll. Itt azonban nem az árvíz áll a döntés mögött, hanem a pünkösd alatti technikai termelési szünet hosszabbodott meg.

Más autógyártók is készülnek az árvízre és annak következményeire, de zavarról nincs hír: a Münchentől északra található Allachban lévő MAN-nél nincsenek termelési korlátozások, míg a BMW bejelentette, hogy a bajor telephelyeken a gyártás a terveknek megfelelően zajlik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink