Beszállítók Kényszermunka miatt kerülhet feketelistára a CATL

Kényszermunka miatt kerülhet feketelistára a CATL

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.10 10:24

Kényszermunka miatt kerülhet feketelistára a CATL

Fotó: CATL / Facebook

A CATL és a Gotion High Tech kínai akkumulátorgyártó cégeket azonnal fel kell venni az importtilalmi listára – mondta republikánus törvényhozók egy csoportja, akik szerint a beszállítói láncukban kényszermunkát alkalmaznak.

Hirdetés

Az amerikai törvényhozók azt kérték, hogy a Forddal és a Volkswagennel kapcsolatban álló CATL-t és Gotiont vegyék fel az úgynevezett entitáslistára az ujgur kényszermunka megelőzéséről szóló törvény értelmében. Az entitáslista korlátozza az olyan áruk behozatalát, amelyek az amerikai kormány által a kínai Hszincsiang régióban a kisebbségek ellen elkövetett népirtásként jellemzett folyamathoz kapcsolódnak. Peking tagadja a visszaéléseket.

„A Volkswagen Group China nem rendelkezik bizonyítékokkal az emberi jogok megsértéséről a kínai üzleti tevékenységével kapcsolatban – közölte a vállalat szóvivője. A Volkswagen ezeket az állításokat is azonnal kivizsgálja, „ahogyan azt a múltban is tettük", tette hozzá.

A CATL tagadta, hogy a vállalat kényszermunkát alkalmazott volna, vagy bármilyen köze lenne a kényszermunkához. A Ford egyelőre nem reagált a vádakra – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink