Gyártók Mélyen a zsebbe kell majd nyúlni a Passat-utódért

Mélyen a zsebbe kell majd nyúlni a Passat-utódért

autopro.hu/P.B. | 2023.08.25 14:18

Mélyen a zsebbe kell majd nyúlni a Passat-utódért

Fotó: Volkswagen Newsroom

Németországban már megnyílt a Volkswagen Passat utódjának szánt ID.7 előrendelése, a konfigurátornak köszönhetően közelebb is kerülhettünk az elsőként forgalmazott autók adataihoz – és persze az árhoz is.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Volkswagen ID.7 sorozatgyártása a napokban indult el Emdenben, a modellt Németország mellett Kínában fogják még gyártani. Az ID.7 a Passat utódja lesz, ami azt is jelent, hogy egy olyan elektromos autóról van szó, ahol a tervezés egyik legfontosabb szempontja a kényelem volt, és ahol a hatótávpara már nem merülhet fel.

Az elsőként piacra kerülő kivitel, a Pro ugyan nem éri el a 700 kilométeres hatótávolságot, de a 621 kilométerrel nem marad el tőle komolyabban – tavasszal érkezik a Prom S a mágikus 700 kilométerrel. Utóbbi 86, előbbi 77 kilowattórás akkupakkot kapott, ebből adódik a különbség.

Mindegyik ID.7 az APP550 kódnevű villanymotort kapja, ami nem az eddig a VW-nél használt 150 kilowattos erőforrás, hanem egy erősebb, 210 kilowattos egység, ami ugyanakkor hatékonyabb is a gyártó elvárásai szerint.

Megkérik az árát

Természetesen a Passat soha nem volt az „olcsó autó” szinonimája, így az ID.7-estől sem várhattunk alacsony árat. Ennek ellenére a közel 57 ezer eurós indulóár (21 millió forint) is durván hangzik, de elég csak egy kicsit válogatni az extrák között, és hamarosan 60 ezer euró (23 millió forint) felett találjuk magunkat, de akár a 68 ezer eurós ár is könnyen összejöhet.

Igaz, alapfelszereltség a kiterjesztett valósággal operáló heads-up kijelző vagy a kulcsnélküli használat, valamint számos vezetést segítő asszisztens is – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink