Gyártók Elindult az elektromos Passat-utód gyártása

Elindult az elektromos Passat-utód gyártása

autopro.hu/P.B. | 2023.08.21 15:17

Elindult az elektromos Passat-utód gyártása

Fotó: Volkswagen Newsroom

Az ID.7-essel – egy középkategóriás szedánnal, ami lényegében a Passat utódja – a VW végre felpörgeti az elektromos átállását. Emdenben megkezdődik az autó sorozatgyártása, amitől azt várják, az elektromos szegmensben is csúcsra viheti a Volkswagent.

Hirdetés

Augusztus 21-én elindult az új ID.7 elektromos szedán gyártása a Volkswagen emdeni gyárában. Alsó-Szászország miniszterelnöke, Stephan Weil (SPD) is részt vett a gyártás hivatalos megkezdésére szervezett eseményen. Az áprilisban bemutatott, akár 700 kilométeres hatótávolságú autóval válik teljessé a Volkswagen ID-sorozata. Az elektromos autó várhatóan az év végén kerül a piacra.

Egy ideig még együtt fog futni a Passat és az ID.7 gyártása, így izgalmas lesz látni, hogyan alakulnak az eladások a korábban Emdenben épített VW Passathoz képest, melyik modell lesz az igazi zászlóshajó.

Mint ismert, a Passat új kiadása csak kombiként lesz elérhető, míg az ID.7 kezdetben csak szedánként lesz elérhető. Később azonban a VW egy kombi változatot is piacra dobna az ID.7-ből. Az új modellt elsősorban Emdenben gyártják, de Kínában is készülni fognak ID.7-esek – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink