Gyártók Mekkora bajba került a Daimler?

Mekkora bajba került a Daimler?

autopro.hu/B.A. | 2020.02.10 14:18

Mekkora bajba került a Daimler?

Fotó: instagram.com/daimler_ag/

A német Handelsblatt információi szerint az autógyártó kedden bemutatandó gyorsjelentésében 15 ezer fős leépítést jelenthet be, szemben a korábban említett 10 ezer fős tervvel.

A létszámcsökkentésnek köszönhetően éves szinten 1,4 milliárd eurós költségcsökkentést érhet el a cég. Emellett a vezérigazgató a veszteséges üzletágak értékesítését is szorgalmazza – számolt be az Equilor Befektetési Zrt. Információk szerint vevőt keres a berlini fejlesztési központjára, a Lab 1886-ra is.

2022-ig 10 ezer dolgozótól búcsúznának

A Daimler még decemberben határozta meg a 2022-ig esedékes elbocsátásainak számát. Az üzemi bizottsággal közösen kidolgozta egy megállapodás sarkalatos pontjait, így a lehető legkímélőbb módon tervezi több ezer munkahely megszüntetését – írta meg korábban az autopro.hu. A vállalat ki akarja használni a természetes fluktuációt, hogy csökkentse a felszabaduló munkaerő számát – közölte. Ezenkívül bővül az öregségi résznyugdíj lehetősége, és Németországban végkielégítési programot is kínálnak.

A vállalaton belül világszerte összesen legalább 10 ezer munkahely fog megszűnni – mondta Wilfried Porth, a konszern személyügyi igazgatója.

Munkaszerződéseket bontott fel a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár

Dolgozóktól váltak meg január 6-án a kecskeméti Mercedes-Benz üzemben is. A gyár közölte, hogy nincs szó tömeges elbocsátásról. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. négy üzeme (présüzem, felületkezelő üzem, összeszerelő üzem, karosszéria-üzem) közül ezúttal a karosszéria-üzemben volt létszámcsökkentés.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár annyit közölt az autopro.hu megkeresésére, hogy nincs szó tömeges elbocsátásról. "Hétfőn néhány, egyedi esetben került sor munkaszerződések felbontására: ez a döntés az egyes gyártási folyamatok optimalizálása révén elért hatékonyságnövekedéssel függ össze" – közölték.

Kiemelt Partnereink