Gyártók Harmincezer autót hív vissza a Porsche

Harmincezer autót hív vissza a Porsche

autopro.hu/P.B. | 2024.06.28 16:20

Harmincezer autót hív vissza a Porsche

Fotó: Porsche Newsroom

Közel 32 ezer Taycant kell visszahívnia a Porschének fékhiba miatt. Az akció az elmúlt négy évben piacra dobott autókat érinti az Egyesült Államokban.

Hirdetés

A visszahívásra azért kerül sor, mert az érintett Porschéken az első fékek meghibásodhatnak, a hátsó fékeket ugyanakkor nem érinti a hiba. Az egyesült államokbeli kereskedőknek most új első féktömlőket kell beszerelnie, míg a tulajdonosok visszatérítést kapnak a már elvégzett javítási munkákért. Az akció összesen 31.689 Taycant érint az Egyesült Államokban. A visszahívásban 2019. október 21. és 2024. június 13. között gyártott járművek érintettek.

A hiba tavaly júniusban vált nyilvánvalóvá, amikor a gyártó bejelentette az első féktömlő szivárgását - bizonyos vezetési körülmények között az első féktömlők összenyomódnak, és idővel károsítják a tömlők belső szövetrétegét. A tömlők rugalmatlansága repedésekhez vezet, amelyekből a fékfolyadék elvész. Ha ez megtörténik, figyelmeztető üzenetek jelennek meg a műszerfalon.

A Porsche nem tud az Egyesült Államokban történt balesetekről, egy másutt történt balesetben egy Taycan nagyjából 120 kilométer/órával haladt egy 30-as övezetben – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink