Gyártók A járműipar történelmi helyszínén játszik a magyar válogatott

A járműipar történelmi helyszínén játszik a magyar válogatott

autopro.hu/P.B. | 2024.06.19 15:24

A járműipar történelmi helyszínén játszik a magyar válogatott

Fotó: Wikipedia

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott június 19-én, azaz a mai napon, és június 23-án, vagyis vasárnap is Stuttgartban lép pályára a foci Eb-n. A két mérkőzést természetesen egyaránt az MHPArenában rendezik – a stadion korábban évtizedekig a Mercedes-Benzhez köthető neveket viselt, nem véletlenül.

Hirdetés

Egy korábbi cikkünkben már említettük, hogy a stuttgarti stadion a Mercedes-Benz központja mellett található, a címe is a Mercedesstrassén van. A stadion 1993 és 2008 között Gottlieb Daimler nevét viselte, 2008-tól pedig a tavalyi év végéig Mercedes-Benz Arena volt a hivatalos neve, ez változott meg MHPArenára az idei évvel – egyébként ez a név is kötődik az autóiparhoz, egy Porsche alá tartozó tanácsadócég a névadó.

Nem véletlen viszont a korábbi névadás, ahogy az sem, hogy a Mercedesstrasse vezet a stadion előtt. Az utca egy igazán kultikus helyszín, az 1880-as években Gottlieb Daimler ezen az úton tesztelte először az első belső égésű motorral szerelt motorkerékpárt, majd pedig az első személyautót is. A mai stadion környékét nyugodtan nevezhetjük a járműipar egyik bölcsőjének – egy pillanatra érdemes lesz erre gondolnia annak, aki a helyszínen nézheti meg Magyarország Eb-meccsét vagy a házigazda németek, vagy a skótok ellen.

A stadion szomszédságában nemcsak a Mercedes-gyár található, hanem Mercedes-Benz Múzeum is. A Mercedes múzeuma hétfőnként zárva tart, egyébként minden nap délelőtt 9 és délután 6 között látogatható. A belépő felnőttek részére 16 euró, további 8 euróért vezetett túrákat tartanak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink