Gyártók Fontos piacról vonja ki csúcsmodelljét az Audi

Fontos piacról vonja ki csúcsmodelljét az Audi

autopro.hu/P.B. | 2024.07.04 07:19

Fontos piacról vonja ki csúcsmodelljét az Audi

Fotó: Audi Hungaria Zrt.

Az Audi legerősebb modellje az e-tron GT, ami ennek megfelelően a gyártó német központjában, Neckarsulmban készül. Viszont éppen a német gyártás miatt egy rendkívül fontos piacról, Kínából kivezeti a modellt az Audi.

Az Automobilwoche vállalati forrásokból úgy értesült, hogy az Audi a továbbiakban nem kínálja az e-tron GT-t Kínában. A cég később megerősítette a lépést, és hivatalosan az új vállalati stratégiával indokolta a döntést: „az Audi a „Kínában Kínáért” megközelítést követi. Ez azt jelenti, hogy a hangsúly a helyben gyártott járműveken van, amelyeket kifejezetten a kínai vásárlók igényeire szabtak.”

Más szóval, az Audi kínai portfóliójában már nincs hely a Németországban gyártott e-tron GT számára. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű: az Automobilwoche a JPW Asia tanácsadó cég adatait idézve azt írja, hogy 2022 vége óta mindössze 188 e-tron GT-t adtak el Kínában. Vagyis a modell nem örvendett nagy sikernek a világ legnagyobb piacán.

Az Audi egyelőre a PPE modellekre szeretne koncentrálni a márka számára oly fontos országban – a Q6L e-tron már bemutatkozott Kínában, hamarosan követi őt az A6 e-tron. A vállalat SAIC-kal együttműködésben kifejlesztett, Kínára jellemző elektromos autók sikeréhez fűz reményeket.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink