Gyártók Két új e-autóval jelentkezik a VW és a SAIC

Két új e-autóval jelentkezik a VW és a SAIC

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.03 06:18

Két új e-autóval jelentkezik a VW és a SAIC

Fotó: SAIC

A Volkswagen és a SAIC kínai közös vállalkozásuk keretében egy sor új termékre vonatkozó műszaki együttműködési megállapodást írt alá. Ezek között szerepel két teljesen elektromos modell és három plug-in hibrid modell kifejlesztése Kínában és Németországban, amelyek 2026-tól kerülnek piacra.

A megállapodás aláírására a Volkswagen és a sanghaji állami konszern közös vállalkozásának 40. évfordulója alkalmából került sor. A SAIC eddig a konszern MEB moduláris rendszerén alapuló VW elektromos autómodelleket kínált, amelyeket minimálisan módosítottak a kínai értékesítéshez. Lényegében ismerős modellekről van szó, mint például az ID.3 és az ID.4, kisebb külső módosításokkal és néhány esetben más beszállítóktól származó akkumulátorokkal. A járművek koncepciója azonban ugyanaz – és eddig korlátozott sikereket értek el Kínában.

A SAIC sajtóközleménye szerint a 2026 és 2030 között piacra kerülő két e-autó és három plug-in hibrid a közös vállalat technológiai megerősítését és a közös vállalati együttműködés új fejezetének megnyitását szolgálja majd. A modellek részletei – vagy akár az, hogy milyen platformot fognak használni – még nem ismertek. Kifejezetten szó van azonban közös fejlesztésről, ahelyett, hogy kizárólag a VW vagy a SAIC platformjára támaszkodnának – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink