Gyártók Az akkuk új generációjával rukkolt elő a Geely

Az akkuk új generációjával rukkolt elő a Geely

autopro.hu/R.K.E. | 2024.07.01 15:23

Az akkuk új generációjával rukkolt elő a Geely

Fotó: Geely

A Geely bemutatta saját fejlesztésű, elektromos autókhoz szánt lítiumos akkumulátorának (LFP) új generációját. A kínai média szerint az új „Short Blade Battery" a Galaxy E5-ben, egy ötajtós elektromos SUV-ben debütálhat.

A Blade akkumulátorok egyedi formájú LFP-cellák. A cellák nagyon hosszúak, így úgy néznek ki, mint egy kard pengéje. A cellákat közvetlenül az akkumulátorcsomagba építik be, és nem csoportosítják őket előbb egyes modulokba. Ez nagyobb energiasűrűséget tesz lehetővé.

A BYD, a SVOLT és a Geely is a pengeakkumulátorokra építő vállalatok közé tartozik. Bár a Geely elsősorban beszállítóktól származó akkumulátorokat használ elektromos autóihoz, és közös vállalatokat is működtet a CATL-lel, a Farasis Energyvel és az LG Energy Solutionnel, emellett a csoport saját akkumulátorokat is fejleszt. A most bemutatott „Aegis Short Blade Battery" pedig ennek a munkának a legújabb eredménye.

A Geely szerint az új akkumulátor megoldja a magas belső ellenállás problémáját, amely a hosszú cellákkal rendelkező akkumulátorokra jellemző. Hosszú, vékony szén nanocsöveket használ az ionátvitelhez, és adalékanyagokat tartalmaz az áteresztőképesség javítása érdekében, ami jobb gyorstöltési képességet tesz lehetővé. A Geely szerint ez 192 wattóra/kilogramm energiasűrűséget és 3500 ciklusnyi élettartamot biztosít az akkumulátornak jelentős kapacitásvesztés nélkül. A töltési idő 10-ről 80 százalékra állítólag mindössze 17 perc – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink