Gyártók Érkezik a harmadik elektromos BYD Japánba

Érkezik a harmadik elektromos BYD Japánba

autopro.hu/V.R. | 2024.06.26 07:25

Érkezik a harmadik elektromos BYD Japánba

Fotó: BYD

A kínai BYD nemrégiben közölte, hogy bemutatta Japánban harmadik elektromos járművét, egy szedánt, amely az eddigi legdrágább modellje lesz egy olyan piacon, ahol a fogyasztók régóta a hazai márkákat részesítik előnyben.

Hirdetés

A sencseni székhelyű autógyártó közölte, hogy megkezdte a rendelések felvételét csúcsmodelljére Japánban, a Seal elektromos autóra, és a jármű hátsókerék-hajtású változatának ajánlott kiskereskedelmi árát az országban 33 ezer dollárban határozta meg.

A BYD japán terjeszkedése aggodalomra adhat okot a hazai autógyártók számára, akik Kínában küzdenek a BYD-vel és más kínai elektromos autómárkákkal szemben. A vállalat eddig csak akkumulátoros autókat dobott a japán piacra, de más hajtáslánc-technológiájú járműveket, például plug-in hibrideket nem, amelyekkel a kínai piacon meghatározó szereplőnek számít.

A vállalat egy hátsókerék-hajtású és egy összkerékhajtású változatot kínál majd Japánban, amelyek egyaránt 82,56 kilowattórás akkumulátorcsomaggal rendelkeznek majd.

További terjeszkedés várható

A tokiói Shibuya kerületben tartott Seal bemutató rendezvényen Atsuki Tofukuji, a BYD Auto Japan elnöke elárulta, hogy a BYD japán eladásai április-júniusban némi lendületet vesztettek a tavalyi évhez képest. Azt is elmondta, hogy az áprilisban kezdődött üzleti évben nagymértékben csökkent a japán kormány elektromos járművekre vonatkozó támogatása, amelyre a vállalat modelljei is jogosultak.

A BYD tavaly vezette be Japánban az Atto 3-at és a Dolphin elektromos modelleket, amelyekből mintegy 2500 darabot adtak el azóta, hogy 2023 februárjában megnyitotta első japán márkakereskedését Yokohamában. A vállalat azt is közölte, hogy tervei szerint évente legalább egy új modellel bővíti kínálatát a Japán piacon – közölte a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink