Gyártók Jól láthatóan nem mond le a belső égésű motorokról a Mercedes

Jól láthatóan nem mond le a belső égésű motorokról a Mercedes

autopro.hu/P.B. | 2024.06.28 13:21

Jól láthatóan nem mond le a belső égésű motorokról a Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz

A Mercedes-Benz a tervezettnél többet fektet be a belső égésű motorok technológiájába, az idei évben pedig a személygépkocsikat érintően is komoly összegeket fordít a hagyományos hajtásokra a csillagos márka.

Hirdetés

Ola Källenius a német Wirtschaftswoche című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a Mercedes-Benz csak az idén 14 milliárd eurót fektet be a személygépkocsik fejlesztésébe. A vezérigazgató elmondása szerint a cég kutatásba és fejlesztésbe fektetett be, valamint átdolgozta hibrid autói hajtásláncát, hogy az a következő évtizedben is megállja a helyét.

Ezenkívül a szokásosnál „sokkal többet” költött zászlóshajója, az S-osztály belső égésű motorral szerelt változatának átalakítására is, amit 2026 közepén dob piacra a cég.

Volt már ennek előjele

Källenius interjúja nem a semmiből jött. Az ügyvezető februárban azt mondta a befektetőknek, hogy a vállalat folyamatosan fejleszti a belső égésű motorokkal rendelkező modelljeit, mivel az elektromos autók iránti a vártnál alacsonyabb a kereslet.

Az autógyártó korábban azt hangoztatta, arra készül, hogy 2030-ra az újautó-eladásai 100 százalékban elektromos autókból fog állni ott, ahol a piaci feltételek ezt lehetővé teszik. A cég vezérigazgatója az év elején azonban azt mondta, hogy a vállalat arra számít, hogy 2030-ra az eladásainak mindössze 50 százalékát teszik majd ki elektromos járművek, beleértve a hibrideket is – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink