Gyártók Elektromos modelljén spórol a VW a fő gyárában

Elektromos modelljén spórol a VW a fő gyárában

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.11 17:17

Elektromos modelljén spórol a VW a fő gyárában

Fotó: Twitter/id3marathon

A Volkswagen az alacsony kereslet miatt törölte a teljesen elektromos ID.3 gyártásának tervét a németországi Wolfsburgban található fő gyárában.

A vállalat a terv eltörlését azzal magyarázta, hogy „minden egyes euró számít, amit költenünk kell". A gyártás a kizárólag elektromos járműveket gyártó üzemében marad, ahol már hónapok óta leépítik a munkahelyeket. A Volkswagen azt tervezte, hogy az ID.3-at a wolfsburgi üzemben gyártja, de az alacsony kereslet miatt a gyártás továbbra is marad a kelet-németországi Zwickauban, ahol csak elektromos autókat szerelnek össze. Eközben az autógyártó egyelőre Wolfsburgban tartja fenn a belső égésű és plug-in hibrid járművek, például a Golf és a Tiguan gyártását.

2023-ban a Volkswagen Csoport egy költségcsökkentési programot is bejelentett, amelynek célja, hogy 2026-ig 10 milliárd eurót takarítson meg, és ennek eredményeként a vállalat több ezer munkahelyet szüntet meg.

Az ID.3-at Zwickau mellett továbbra is gyártják a drezdai üzemben kis darabszámban – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink