Gyártók Csúszik a VW ID.5 premierje az ukrán krízis miatt

Csúszik a VW ID.5 premierje az ukrán krízis miatt

autopro.hu/P.B. | 2022.03.25 17:23

Csúszik a VW ID.5 premierje az ukrán krízis miatt

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen egy hónappal elhalasztja ID.5 elektromos autójának piacra dobását április elejéről május első hetére – jelentette be a cég március 25-én. Az ok, hogy nem érkezik elegendő kábelköteg a háború sújtotta Ukrajnából.

Hirdetés

A kábelkötegek hiánya miatt az OEM nem tudott elegendő kiállítási és bemutató járművet gyártani minden értékesítési partnere számára – derül ki a márkakereskedéseknek küldött levélből, amelyet először az Automobilwoche szemlézett.

„Annak érdekében, hogy minden partnert egyenlő bánásmódban részesítsenek, a már a célállomásokon lévő járműveket nem szállítják ki a kereskedésekbe” – áll a levélben. A Volkswagen közlése szerint újragondolják az autók elosztását.

Az ID.5-öt a Volkswagen zwickaui üzemében gyártják, ahol az ukrajnai háború okozta szűk keresztmetszetek miatt a gyártást átmenetileg leállították. A modellt eredetileg április elején vezette volna be a gyártó, ám így a premier májusra csúszik – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink