Techtogether Így telt az első nap az Ipar Napjai és a Automotive Hungary kiállításán

Így telt az első nap az Ipar Napjai és a Automotive Hungary kiállításán

Rezi-Kató Eszter | 2024.05.07 16:18

Így telt az első nap az Ipar Napjai és a Automotive Hungary kiállításán

Fotó: Szammer Nikolett

Május 7-én, kedden útjára indult ismét az Automotive Hungary, Ipar Napjai és Mach-Tech kiállítás. Összefoglaltuk, pontosan milyen programokkal telt el az első nap.

Hirdetés

Így nyitották meg a kiállítást

A kiállítás hagyományhoz híven egy megnyitóval vette kezdetét, ahol Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgató köszöntötte a vendégeket, valamint kiemelte, hogy fontos cél az innovációt sikerre vivő ökoszisztéma megalkotása, amihez az ilyen kiállítások is hozzájárulnak. Dr. Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára beszédét öt szám felsorolásával kezdte: 96, 49, 33, 11 és 5. Ezek nem a lottó nyerőszámai (a 90-nél magasabb számból talán kiderült), hanem Magyarország innovációban betöltött szerepét mutatja: hazánk a Föld 96. legnagyobb országa népesség alapján, a GDP alapján 49., míg az innovációs teljesítmény alapján a 33. helyet foglaljuk el. Az egymillió lakosra eső Nobel-díjasok számában Magyarország a 11., míg a gyártási csúcstechnológiában a világon az ötödik – emelte ki Hankó Balázs. Szintén beszédet mondott Dr. Bárdos Krisztina, a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE) ügyvezető igazgatója is, aki kiemelte a kormány által nemrégiben bemutatott Versenyképességi Stratégiát, véleménye szerint a dokumentumnak iparfejlesztési fókusza van, és minden területét átszövi a gépipar.

Záporoztak a díjak

Dr. Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke röviden méltatta a Mach-Tech és Ipar Napjai 2024 Nagydíjjal, a különdíjjal és az elismerő oklevéllel díjazott vállalatok munkáját, míg a díjakat Hankó Balázs és Ganczer Gábor adták át. Takács János megfogalmazása szerint idén is számos pályázó közül választották ki a legjobbakat, de most színesebb volt a pályaművek palettája, és a kkv-k erősebben képviselték magukat.

2024-ben Ipar Napjai és Mach-Tech Nagydíjban részesült a Fanuc, a Losonczi Innovation, a Yamazaki Mazak, az MTC és az Oxima System. A különdíjat a Rajapack nyerte el, míg Elismerő oklevéllel ismerték el a Fanuc, a Magyar DigiLean Egyesület, a Taképszolg és a Werth munkáját.

Előadásokkal folytatódott a nap

Két előadással folytatódott a megnyitó után a nap. Elsőként az MTM Hungária tartott prezentációt magáról a cégről és a módszerről, illetve ennek hasznosságáról. Ezt követően Dunajcsik Zoltán, az MTM Hungária elnöke ismertette a csoportfeladatot. Ezek után Szücs Orsolya, az EFA Cégcsoport HR vezetője kezdte meg az előadását a viselkedéselemzés szerepéről a munka világában. Átvéve a szót, Czégé Zoltán, a Predictive Index Partner vendégelőadója folytatta az izgalmas előadást a PI felmérés ismertetésével, amelynek elkészítése segíthet még az önéletrajz beérkezése előtt szűrni a jelölteket, így hamar kiderül, hogy valaki alkalmas-e az adott pozícióra, csupán a viselkedéselemzés alapján.

Milyen egyéb programok zajlottak?

A csoportfeladatok mellett vállalati Q&A is volt számos vállalat részvételével, majd csapatelőadásokat hallhattunk, ahol minden résztvevő csapat bemutatkozott. A nap zárásaként pedig dr. Takács Jánossal zajlott egy műszaki kerekasztal-beszélgetés. Holnap folytatódnak a programok, érdemes kilátogatni!

Vegyen részt díjmentesen látogatható programjainkon, látogasson ki a Techtogether Automotive Hungary-re, a Hungexpo G pavilon 501A standjára! Regisztrációért kattintson az alábbi linkre.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink