Elemzések Ez történt a 38. héten a járműiparban

Ez történt a 38. héten a járműiparban

autopro.hu | 2015.09.18 15:43

Ez történt a 38. héten a járműiparban

A Rába még inkább beszáll a buszgyártásba, egyre több cég foglalkoztatna menekülteket. Az Audi gyár vezetője búcsúzik, a Mercedes húzza a magyar ipart. Totál káosz van a fuvarozásban, egy bankvezér viszont jó hírt hozott.

Gyártók

A héten tovább gyarapodott a menekültáradattal kapcsolatos járműipari reakciók sora. A Daimler vezére ismét megszólalt, a Ford és a Peugeot is kinyitja kapuit a menekültek előtt, a cseh ipar 5000 szír „befogadására” készül.

Jeles napokat él meg az Audi Hungaria. A búcsúzó ügyvezető, Thomas Faustmann Győr díszpolgára lett, a magyar kormány közben a gyár teljesítményét dicsérte.

Nem magyar hír, de a hazai ipart is érintheti, hogy részleges érdekházasságra léphet az Audi, BMW, Mercedes trió, akik amúgy klasszikus riválisként előzgetik egymást.

Javában zajlik a Frankfurti Nemzetközi Autószalon, ahol premierek randevúznak egymással és a nagyközönséggel.

Beszállítók

A Rába nekilendült az egyiptomi buszpiac meghódításának, egyelőre az EACO vállalat 145 járművéhez szállítanak futóműveket.

A Hankook magyar gyárában készülő gumiabroncsok kerülnek gyárilag az Audi A4 és A4 Avant modellekre.

A múlt héten komoly fejlesztést jelentett be a Bosch miskolci tevékenységét illetően, ezúttal viszont a vezetékes ivóvízellátás problémái kapcsán kellett megnyilatkozniuk.

Szolgáltatók

Összeomlás szélén áll a nemzetközi fuvarozási lánc. Erről beszélgettünk a Hödlmayr ügyvezetőjével.

Elindultak a spanyol CAF által gyártott villamosok a magyar főváros 3-as vonalán, hamarosan jönnek a beígért török midibuszok is a Budai Várba.

Új raktárépület felépítését tervezi hazánkban a Gebrüder Weiss, mert a cég kiemelkedő fejlődési léehetőséget lát hazánkban.

Interjút készítettünk az MKB elnök-vezérigazgatójával – Balog Ádám szerint olajozott a kapcsolatuk a járműipari vállalatokkal.

A HIPA bejelentette, hogy befektetőbaráttá képeznék a településeket, közben fontos lépést tettünk Európa felé: a Magyar Elektromobilitás Szövetség csatlakozott a Európai Elektromobilitás Szövetséghez.

Oktatás, Techtogether

Nagyot mentek a szegedi mérnökhallgatók a kecskeméti Pneumobil Gálafutamon: a dobogó fokaiból kettőt is kisajátítottak.

Így írtok ti, avagy csokorba szedtük a cikkeinkre érkezett reakciók gyöngyszemeit.

Gazdaság

Kedvezőek az ipari termelés júliusi adatai, különösen, hogy az ország minden régiójában bővült a termelés, legalábbis így látja Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára. Most épp a Mercedes gyára húzza a magyar ipart.

Komolyan aggódik a világgazdaságért az OECD: szerintük elsősorban Kína és Brazília gazdaságának lassulása miatt romlottak a globális kilátások.

Kiemelt Partnereink