Techtogether A szegedi mérnökhallgatókról se feledkezzünk el!

A szegedi mérnökhallgatókról se feledkezzünk el!

autopro.hu | 2015.09.17 08:20

A szegedi mérnökhallgatókról se feledkezzünk el!

Vannak tipikus járműipari képzőhelyek Magyarországon, vannak kevésbé fókuszban lévő, ám hasonlóan figyelemre méltó egyetemek is. Az SZTE fiataljai odatették magukat: sűrített levegővel repülnének be a köztudatba.

Hirdetés

Három csapattal jelentkezett, majd díjat is nyert a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara a Kecskeméten megrendezett Pneumobil Gálafutamon. Az egyetem hallgatói 2009 óta szerepelnek a hazai és nemzetközi léghajtányok seregszemléin.

A szegedi gárdák közül a Diff-Air volt a legeredményesebb

A szeptember 12-én rendezett versenyen 7 ország 14 csapata állt rajthoz, hogy a gyorsasági versenyszám technikás vonalvezetésű pályáján, illetve 50 méteres távján mérje össze tudását és műszaki felkészültségét. A léghajtányok versenyén a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának Diff-Air, Pepp-Air és Pepp-Air Senior csapata állt rajthoz. A gyorsulási verseny döntőjében az SZTE MK Diff-Air csapata a második, Pepp-Air csapata pedig a harmadik helyet szerezte meg, megismételve a 2014. évi kettős dobogós sikert. Szépen teljesítettek a szegedi mérnöki kar hallgatói a gyorsasági versenyben is, a Diff-Air a 10., a Pepp-Air a 11., a Pepp-Air Senior a 13. helyet szerezte meg.

Eredményeik azt üzenik: figyeljünk oda a szegedi mérnökpalántákra is!

Kiemelt Partnereink