Gyártók A Ford és a Peugeot is kinyitja a kapukat a menekültek előtt

A Ford és a Peugeot is kinyitja a kapukat a menekültek előtt

Biró Csongor | 2015.09.17 12:33

A Ford és a Peugeot is kinyitja a kapukat a menekültek előtt

A Ford németországi főnöke, Bernhard Mattes és a PSA-konszern vezetője, Carlos Tavares a frankfurti szalonon nyitottságuknak adtak hangot a menekültek befogadásával kapcsolatban. Mattes együttműködésről biztosította a menekülteket.

Újabb autóipari döntéshozók foglaltak állást menekültügyben. - Ki kell tárnunk a kapukat az emberek előtt, hogy beilleszkedjenek a társadalmunkba - mondta el a Ford németországi vezére. Az Automobilwoche című szaklapnak a cégvezető elmondta, hogy a vállalat ésszerű terveken dolgozik a menekültek megsegítése érdekében. Először meg kell tanítani őket a domináns társadalom nyelvére, majd lehetőséget kell adni nekik a munkára - véli Mattes. A Fordnak évtizedes tapasztalatai vannak a nemzeti kisebbségek és a különböző nációk integrálásában. Ezeket a tapasztalatokat kívánják tovább kamatoztatni és minél innovatívabban felhasználni.

A francia PSA-konszern első embere azt mondta el a lapnak, hogy sokkal inkább lehetőséget lát Európa számára a menekültekben, mintsem kockázatot. Ha a jól képzett menekülteknek jövőt és perspektívát adnak, abból mind a befogadó társadalom, mind például az autóipar csak jövedelmezni fog. - Azzal segítünk a legjobban ezeknek az embereknek, ha jólétet kínálunk. Így megtalálják mind a maguk egyéni számításaikat - mondta Tavares.

Kiemelt Partnereink