Elemzések Vezetőváltás az Audi Hungaria élén – ez történt a 29. héten

Vezetőváltás az Audi Hungaria élén – ez történt a 29. héten

Kuthi Áron | 2019.07.22 13:44

Vezetőváltás az Audi Hungaria élén – ez történt a 29. héten

Vége Achim Heinfling megbízatásának, vezetőváltás történt az Audi Hungaria élén, megint tüntetett a szakszervezet a Suzukinál, duális képzést indít Debrecenben a BMW. Összefoglaltuk, mi történt az elmúlt héten a magyar járműiparban, kattintson a kiemelt szavakra és olvasson bővebben a témában!

Hirdetés

Eltelt fél év 2019-ből, az autógyártók sorban adogatták ki fél éves eladásaik alakulásáról szóló közleményeiket. A szokottnál többet kellett bogarászni az adatok között, mert a PSA, a Jaguar és a Renault nem büszkélkedhet túl jó globális eredményekkel, Kína csalódást keltően kevés gépjárművet szívott fel. A legcsúnyább visszaesést a PSA könyvelte el, a francia járműgyártó konszern 12,8 százalékkal kevesebb autót adott el az idei első fél évben a tavalyi év azonos időszakához képest.

Viszont például a Volvo nehézgépjármű-üzletága hasított, növelte nyereségét. Európa nem teljesített jól, az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) friss adatai szerint az EU-ban 2019 első felében 8,2 millió új gépkocsit helyeztek üzembe, 3,1 százalékkal kevesebbet, mint a múlt év első hat hónapjában.

Írtunk arról, hogy valószínűleg befellegzett a Mercedes X-osztálynak, hogy elkezdték gyártani Szlovéniában a Renault Clio legújabb modelljét, és hogy jövőre itt az elektromos Fiat 500. A BMW igyekszik kivédekezni a brexit negatív hatásait, laza mozdulattal Dél-Afrikába költöztette az Egyesült Királyságból motorgyártása egy részét.

Személyi változások

Miután Harald Krüger bejelentette, hogy nem kívánja kitölteni a BMW AG igazgatósága elnöki tisztségének teljes ciklusát, a gyártó meghozta döntését, Oliver Zipse lépett Krüger helyére. Hazai fronton is voltak személyi vátozássok, ősztől Alfons Dintner tölti be az Audi Hungaria igazgatóságának elnöki pozícióját. Az igazgatóság jelenlegi elnöke, Achim Heinfling az Audi AG központjában folytatja. A másik nagy hír volt, hogy július 15-től Reinhard Münster vette át a Mercedes-Benz Hungária Kft. vezetését. Az eddigi ügyvezető igazgató, Jörg Schmidt, aki 2016 januárja óta töltötte be a pozíciót, új megbízást kap a Daimler AG berkein belül.

Duális képzést indít a BMW Debrecenben, a program már ősszel elindul. A debreceni szakképzés rendszerét alaposan átalakítják, fejlesztik, több milliárd forintot költ az állam erre. De ezzel még nincs vége, a BMW érkezése a közúti közlekedésre is hatással van, csomópontokat építenek át a városban. Demonstráltak a Suzuki esztergomi gyáránál a Vasas szakszervezet részéről, változatlanul azt akarják elérni, ismerje el alapszervezetüket hivatalos szakszervezetként a Suzuki. A Vasas és a gyártó közötti nézeteltérés fél éves történetének néztünk utána.

Huszonkét ország 72 versenyautóépítő csapata, összesen 2300 mérnökhallgató küzdött szerda óta Zalaegerszegen, ahol vasárnapig tartott a Formula Student East idei futama. Az autók három kategóriában indultak.

Trend

Sokszor felvetődik, mikor indul újra ember a Holdra, elemzésünkből kiderül, hogy a robotika fejlődése éppen hogy csükkenti ennek esélyét, mert egyre nagyobb teret nyerhetnek a robotikus felderítőexpedíciók. Ami a földi közlekedést illeti, rekord összeget, bruttó 186,3 milliárd forintot fizettek be a magyarországi utakat használók az idei első félévben, 15 százalékkal többet, mint tavaly ugyanebben az időszakban

Kiemelt Partnereink