Gyártósor A Kuka hétszáz robotot szállít a VW spanyol gyártásához

A Kuka hétszáz robotot szállít a VW spanyol gyártásához

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.15 12:20

A Kuka hétszáz robotot szállít a VW spanyol gyártásához

Fotó: Kuka

2024-ben és a következő két évben 700 robotot szállít a VW-nek a Kuka. A robotokat az észak-spanyolországi Pamplonában található Volkswagen Navarra gyárban fogják bevetni, ahol két elektromos modell készül.

A két készülő elektromos modell a Skoda Epiq kis SUV és az ID.2 crossover változata, amely valószínűleg az ID.2 X nevet kapja majd. A Volkswagen eddig alig kommunikált valamit a modelljéről, a Skoda azonban nemrég bemutatott egy tanulmányt. A kompakt külső méretei ellenére az Epiq várhatóan tágas belső térrel rendelkezik majd, akár 490 literes csomagtérrel és több mint 400 kilométeres hatótávval. Valószínűleg ugyanez vonatkozik majd az ID.2 X-re is, hiszen mindkét jármű hasonló testvérmodell lesz.

Mindkét modell 2025-ben debütálhat, és alapkivitelben 25.000 euró körüli összegbe kerül. A wolfsburgi vállalat azonban egyelőre óvatosan nyilatkozott az ID.2 X-ről, és az árról sincsenek végleges információk. Annyi bizonyos, hogy az új Kuka-robotok a gyártásukban, nevezetesen a karosszéria gyártásában asszisztálnak majd. Konkrétan a Kuka és a VW keretmegállapodást kötött, amelynek értelmében a wolfsburgi vállalat a következő két évben akár 700 Kuka-robotot is lehívhat – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink