Gyártók Drága az X-osztály, dobná is a Daimler

Drága az X-osztály, dobná is a Daimler

Kuthi Áron | 2019.07.18 11:59

Drága az X-osztály, dobná is a Daimler

Nagy valószínűséggel kiveszi kínálatából a Daimler a pickupjait képviselő Mercedes X-osztályt, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A túlzottan magas árfekvés és a visszahívások is közrejátszhattak ebben.

Hirdetés

Az Automotive News egy bennfentes forrásra hivatkozva azt írta, a Daimler elsősorban takarékossági intézkedések jegyében mérlegeli a piacról való kivezetést, pedig 2017-ben épp azért szélesítette volna kínálatát a pickupokkal, mert a kisteherautók rendkívüli népszerűségre tettek szert. Az induló ár viszont visszatartotta a vevőket.

A piacra lépés tehát csalódást keltő volt, 2018-ban csupán 16 ezret adtak el belőle, pedig egy ilyen lendületes kisfilmet is készítettek a modell népszerűsítésére.

A modell azonban a 38 ezer eurós kezdő ár miatt és elsősorban a Volkswagen Amarok és a Ford Ranger által támasztott kemény versenyben gyengébbnek bizonyult. Mára kiderült, a vevők nem díjazzák a luxust a pickupok világában. A szaksajtó máris temeti a 2017-ben piacra dobott mercedes-modellt, különösen a Daimler múlt héten kiadott profitfigyelmeztetésének tükrében, amelynek hatására nagyot zuhant a cég tőzsdei árfolyama.

Az X200-asra keresztelt benzines, és a háromféle dízelváltozatban kapható prémium-pickupot két- illetve négykerék-meghajtással lehet rendelni, az autó a Nissan Navara és a Renault Alaskan esetében használt platformot kapta meg a Daimler és a Renault-Nissan konszernnel közös együttműködés révén.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink