Beszállítók Az ExxonMobiltól akar beszerezni lítiumot az SK On

Az ExxonMobiltól akar beszerezni lítiumot az SK On

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.27 09:19

Az ExxonMobiltól akar beszerezni lítiumot az SK On

Fotó: SK On

Az SK On dél-koreai akkumulátorcella-gyártó lítiumot akar beszerezni az amerikai ExxonMobil ásványolajipari vállalattól. Egy nem kötelező érvényű, több évre szóló megállapodást már aláírtak.

A két vállalat által aláírt, nem kötelező erejű szándéknyilatkozat megnyitja az utat az SK On előtt, hogy többéves vásárlási megállapodást kössön az ExxonMobil Arkansasban tervezett első projektjéből származó legfeljebb 100.000 tonna lítiumra. Az SK On azt tervezi, hogy lítiumot használ fel az Egyesült Államokban gyártott elektromos járművek akkumulátorcelláinak gyártásához.

Az SK On nem az egyetlen vállalat, amellyel az ExxonMobillal együttműködést fontolgat. Tavaly augusztusban bennfentesek kiszivárogtatták, hogy az ExxonMobil tárgyalásokat folytat a Teslával, a Forddal, a Volkswagennel és más autógyártókkal a lítiumellátásról, azt is hozzátéve, hogy a tárgyalások még korai szakaszban vannak. Akkoriban szóba került az SK On-nal való potenciális üzletkötés, valamint potenciálisan a Samsung SDI és a lítiumot előállító Albemarle is – számol be róla az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink