Techtogether Új rektort kapott a BME

Új rektort kapott a BME

autopro.hu | 2024.07.02 06:16

Új rektort kapott a BME

Charaf Hassan, a BME új rektora | Fotó: Geberle Berci

Ötéves megbízatása első napján átvette a Műegyetem rektori láncát Charaf Hassan és megkezdte munkáját az intézmény új vezetése.

Sulyok Tamás köztársasági elnök Charaf Hassan egyetemi tanárt, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar eddigi dékánját július 1-jei hatállyal kinevezte a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) rektorává. Charaf Hassan rektori megbízatása 2024. július 1-jén kezdődik és öt évre szól.

Charaf Hassan a BME rektori tanácstermében rendezett eseményen július 1-jén délután vette át a rektori láncot Czigány Tibortól, a BME leköszönő rektorától. A rendezvényen, amelyre a műegyetemi Szenátus tagjai kaptak meghívást, jelen volt Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter, valamint Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős államtitkár is. Charaf Hassan bemutatta az új rektori vezetést is. Négy olyan közvetlen munkatárs segíti a munkáját, akik sok éve a BME sikeres oktatói és vezetői: Bihari Péter az oktatási, Levendovszky János a kutatási és innovációs, Nemeslaki András a nemzetközi kapcsolatokért felelős és Zaránd Gergely a tudományos rektorhelyettesi feladatok ellátására kapott megbízást.

Charaf Hassan, a BME új rektora villamosmérnök, mérnök-közgazdász, az MTA doktora. Libanonban született, egyetemi tanulmányait a Műegyetemen végezte, ahol 1992-ben szerzett diplomát. 1996-től a Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének munkatársa, 2016-tól a tanszék vezetője, 2019-től a kar dékánja.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink