Pannon Egyetem

Minden támogatást megad tehetségeinek a Pannon Egyetem

A közelgő Techtogether Automotive Hungary apropóján a veszprémi egyetem mérnökhallgatói csapatainak vezetőit kérdeztük többek között arról, hogy az iskola hogyan ösztönzi hallgatóit a plusz kihívások vállalására.

Végh Martin | 2023.05.14 12:17

Egyedi koncepcióval törnek élre a veszprémi hallgatók

A megszokottól eltérő konstrukcióval szereznének dobogós helyet a Pannon Egyetem versenyhajót építő hallgatói. A közelgő Techtogether Automotive Hungary apropóján beszélgettünk a tervekről a Pannon Solar Boat Team csapatkapitányával és felkészítő tanárával.

Végh Martin | 2023.04.23 16:19

Veszprémi professzor szabadalmát vette meg a Mol

A Pannon Egyetem Mérnöki Karának dékánja a vele készült interjúban egyebek mellett arról beszélt, hogy a gumibitumen-szabadalom annyira megtetszett a Molnak, hogy erre alapozva húzta fel zalaegerszegi gyárát.

Szigeti Sándor | 2019.05.21 12:16

"A duális képzés elit képzés"

A duális képzés sokat követel a hallgatóktól, hiszen egyszerre kell megfelelni az egyetemi és a céges követelményeknek is. De a kemény munka meghozza a gyümölcsét, a duális képzéssel mindenki jól jár – véli dr. Hartung Ferenc, a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánja.

Szabó Fanni | 2019.03.29 05:00

Kitüntették Hancsók Jenő vegyészmérnököt

A MOL Nyrt. MOL Downstream Egyetemi Díjat adományozott dr. Hancsók Jenő, az MTA doktora, a Pannon Egyetem MOL Ásványolaj- és Széntechnológiai Intézeti Tanszék professzor emeritusa részére.

autopro.hu/P.M. | 2018.07.20 13:47

Dr. Fodor Dénes: A teljesítményelektronika a jövő a mérnökképzésben

A teljesítményelektronikát oktató képzés tekintetében lemaradt az ország, pedig enélkül nem fognak működni az elektromos járművek – többek között erről beszélt lapunknak adott interjújában Dr. Fodor Dénes, a Pannon Egyetem Mérnöki Kara Gépészmérnöki Intézetének vezetője.

Wurmbrandt András | 2017.06.28 06:25

1 2

Kiemelt Partnereink