Beszállítók A Pannon Egyetemre költözik a thyssenkrupp

A Pannon Egyetemre költözik a thyssenkrupp

autopro.hu | 2021.10.11 04:21

A Pannon Egyetemre költözik a thyssenkrupp

Fotó: thyssenkrupp

A Pannon Egyetemen alakítja ki veszprémi fejlesztőközpontját a német thyssenkrupp, hosszú távú bérleti szerződést aláírva. Ennek értelmében a német nagyvállalat veszprémi szoftver- és hardverfejlesztő központját a Pannon Egyetem kampuszán fogja működtetni.

Hirdetés

A már jelenleg is harminc fővel működő mérnöki központ aktív részese a thyssenkrupp fejlesztéseinek: a budapesti kompetenciaközponttal együtt „okos” elektromechanikus kormányszervót terveznek, amely alkalmas a legújabb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. A vállalat fejlesztői ezen kívül ma még nem létező, a távolabbi jövőbe tekintő megoldásokkal is foglalkoznak.

A thyssenkrupp a mostani megállapodás értelmében a Pannon Egyetem Wartha Vince utcai telephelyére költözik. A központ tervezett, teljes létszáma két év múlva megközelíti majd a száz főt. A most aláírt megállapodás lehetővé teszi, hogy e jelentősen megnövekedett létszám számára is megfelelő, modern infrastruktúrát biztosítson majd az egyetem.

Idén már kötöttek megállapodást

Nagyon örülünk a Pannon Egyetemmel kötött megállapodásnak, hiszen a hosszú távú bővülésnek két alapvető feltétele van: a megfelelő irodai infrastruktúra és a jól működő, nagy szakértelemmel bíró szoftver- és elektronikai fejlesztő csapat - mondta Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Tehcnology Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, hogy az egyetemi élet nem ismeretlen a cég számára, hiszen a ma több mint ezer mérnököt foglalkoztató budapesti K+F kompetenciaközpont még kisebb létszámmal szintén egyetemi területen kezdte meg a működését.

A vállalat idén januárban jelentette be, hogy Veszprémben nyit fejlesztőközpontot, és áprilisban írt alá együttműködési megállapodást a Pannon Egyetemmel, amely lehetővé teszi, hogy az ipari-egyetemi együttműködés különösen intenzív és mindkét fél számára gyorsan hasznosítható legyen. A thyssenkrupp által kiírt hallgatói feladatokra máris érkeznek a diákok jelentkezései. A jövőbeli szoftver- és hardverfejlesztő mérnökök a vállalat veszprémi kollégáival konzultálhatnak a feladatok kidolgozása során. A közvetlen hallgatói programok mellett a thyssenkrupp támogatja az egyetemi oktatást is: a vállalat szakértői szoftverfejlesztés, szoftvertesztelés, és elektronikai hardverfejlesztés területén tartanak előadásokat a jövőben.

Sokat profitálhatnak a hallgatók az együttműködésből

Nem kérdés számunkra, hogy egyetemi képzésünk rangját és jövőállóságát biztosítja, ha a világ vezető nagyvállalatainak K+F szakértői közvetlenül osztják meg hallgatóinkkal tudásukat, tapasztalatukat, vagy akár iparáguk műszaki kihívásait, jövőbeli feladatait. Mindent megteszünk azért, hogy hallgatóink a lehető legtöbbet profitáljanak ezekből a vállalati együttműködésekből. Bízunk benne, hogy hamarosan közös kutatási témák is körvonalazódnak majd a thyssenkruppal." – fogalmazott Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A thyssenkrupp magyarországi K+F E/E (elektromos és elektronikus) központja méltán érdemelte ki a „Kompetencia Központ" megjelölést a vállalatcsoporton belül. A magyarországi mérnöki központ nem csupán részfeladatokat hajt végre, hanem a kormányrendszerek teljes szoftver- és hardverfejlesztése ebben a központban zajlik az egész nagyvállalat számára. Így a világ szinte bármely pontján működő autógyárban találkozhatunk egy-egy magyar „okoskormány” fejlesztési eredménnyel.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink