Trend Összefognak az elektrifikáció jegyében a fő motorkerékpárgyártók

Összefognak az elektrifikáció jegyében a fő motorkerékpárgyártók

autopro.hu/P.B. | 2021.03.11 17:21

Összefognak az elektrifikáció jegyében a fő motorkerékpárgyártók

Fotó: Pexels

A Honda, a Yamaha, a KTM és a Piaggio egyesítik erőiket annak érdekében, hogy a motorkerékpárok és robogók számára a lehető legjobb megoldással álljanak elő az elektromobilitás terén.

A négy nagy motorkerékpárgyártó májusban kezdi meg a munkát a cserélhető akkumulátorok fejlesztésén, amivel egyben sztenderdet is létrehoznának az iparágban a motorok számára. A Honda, a Yamaha, a KTM és a Piaggio által alapított közös vállalkozás a „Swappable Batteries Consortium for Motorcycles and Light Electric Vehicles” nevet kapta. A név meglehetősen kifejező, hiszen benne van, hogy cserélhető akkumulátorokat fejlesztenek motorkerékpárok és könnyű elektromos járművek számára.

Pontosabban meghatározva az L-kategóriás járművekhez terveznek akkut, ebbe a szegmensbe tartozik az összes moped, robogó, motorkerékpár és a quadok, valamint az úgynevezett mopedautók is.

Környezetbarát megoldások a motorosok számára

Az alapítók szerint a konzorcium létrehozásának egyik motivációja a Párizsi Egyezmény volt, melynek jegyében szeretnének egységes megoldást kialakítani az L-kategóriás járművek elektrifikálásához. Emellett cél az is, hogy a felhasználók aggályait csökkentsék, azaz nagyobb hatótávolságú, hatékony akkukat terveznek.

Jelenleg csak egy-két kisebb, speciális cég foglalkozik hasonló megoldásokkal, így valóban egy létező piaci igényt szolgálhat ki a konzorcium – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink